Учнівське самоврядування - атмосфера творчості
17.12.18

Що означає слово "л і д е р" знає, мабуть, кожен громадянин. Але чи  розуміє він саме поняття «лідер»? Лідери беруть активну участь у масовому житті школи, а окремі талановиті учні виходять на рівень району і навіть області. Це свідчить про те, що  кожна дитина, навіть у ранньому віці може проявити свої організаторські здібності. Звісно, щоб стати лідером, недостатньо шкільних знань, треба отримати певний досвід роботи, переданий від кваліфікованих дорослих наставників.

 Вже п’ять років поспіль за сприяння методистів РМЦ (Терезюк Л.А., Панасюк Т.А.), адміністрації  Чечельницького РБДТ (Ситник С.М., Токарчук О.І.) проводяться заходи  для лідерів учнівського самоврядування навчальних закладів району . Ось і сьогодні, 12 грудня 2018 року на базі Чечельницького РБДТ було зібрано Школу лідерів учнівського самоврядування Чечельниччини.

 У засіданні взяли участь  37 учасників  з усіх сіл   району.  З вітальними словами звернулися Людмила Анатоліївна Терезюк, методист РМЦ та Олеся Іванівна Токарчук, координатор учнівського самоврядування району,   які акцентували увагу на необхідності посилення ролі учнівського самоврядування в організації шкільного  життя, важливості розвитку лідерських якостей та побажали  всім успіхів у роботі.

  Продовжилось зібрання  виступом учнів КЗ «Чечельницька СЗШ №2» (керівник Сторожук В.М.) народних духових інструментів «Грай, сопілка, чарівниця». Присутні дізналися про історію музичного інструменту в Україні, його звукоряд, типи сопілок, відомих майстрів та виконавців.

Цікавим, насиченим та пізнавальним був тренінг для лідерів учнівського самоврядування «Згуртованість в колективі», який провели педагогічні працівники КЗ «Чечельницька СЗШ №2» - Лілія Володимирівна Олійник (практичний психолог) та Валентина Вікторівна Дмитрашена (соціальний педагог). Лідери пройшли знайомство, згуртування команди, а також ігри та вправи на розвиток творчих та креативних здібностей.

Відбулася презентація проектної діяльності учениці 11 класу Тумачок Аліни

КЗ «Стратіївський НВК І-ІІІс т.» розповів про участь в ІІІ обласному Форумі патріотичних справ «Ми - Українці» (керівник Купрієнко Н.Д.).

Продовженням засідання Школи лідерів була робота в групах, зокрема створення проектів правового та національно-патріотичного напрямків; презентація проектів. Всі виступаючі були єдині в одному: щоб учнівське самоврядування дійсно стало дієвою Школою формування активного школяра. Щоб шкільне життя стало цікавим та змістовним, необхідно виховувати творчих, ініціативних лідерів учнівського самоврядування.

 Адміністрація Чечельницького районного будинку дитячої творчості (Ситник С.М., Токарчук О.І. - координатор УС району) дякує за співпрацю в проведені районного засідання лідерів учнівського самоврядування  Терезюк Л.А., Панасюк Т.А., методистам РМЦ відділу освіти Чечельницької РДА., педагогічним працівникам КЗ «Чечельницька СЗШ №2» Сторожук  В.М., Олійник Л.В., Дмитрашені В.В.

     Гарний настрій, привітна атмосфера, жарти та сміх свідчили про те, що ми  досягли поставленої мети.

123