Урочисте покладання квітів
29.10.18

28 жовтня в нашій державі відзначається День визволення України від нацистських окупантів. З цієї нагоди керівники району та  представники районної і селищної ветеранської організації, громадськості поклали сьогодні квіти до пам’ятників полеглим на фронтах Другої світової війни землякам, що знаходяться в центральному парку селища.

Перед зібранням виступив голова селищної ветеранської організації Віктор П'яніщук. "Внаслідок ворожої окупації Україна втратила п’яту частину свого населення і залишилася майже вщент зруйнованою. Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. За сучасними підрахунками, загальні людські втрати України у 1941 – 1945 роках становлять близько 9 мільйонів людей. Більше 2-х мільйонів українців були вивезені для примусової праці до Німеччини. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України. На жаль, уже у XXI столітті, після семи десятиліть по закінченню найбільшого в історії людства військового конфлікту, через агресію Російської Федерації та підконтрольних їй терористичних формувань українці зі зброєю в руках захищають суверенітет та територіальну цілісність не лише своєї держави, а й спокій народів усієї Європи. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів та прадідів, а тому ми твердо віримо у нашу перемогу", - зазначив Віктор Павлович.

Учасники зібрання  вшанували хвилиною мовчання всіх, чиї життя забрав смертоносний вогняний смерч найжахливішої в історії людства війни.


Сектор інформаційної політики і комунікацій з громадськістю організаційного відділу апарату райдержадміністрації

  

  

  

123