Урочисте відкриття оновленого приміщення сільської амбулаторії
28.10.16

28 жовтня 2016 р. в с. Каташин відбулось урочисте відкриття оновленого приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за участю голови районної ради П’яніщука С.В., заступника голови райдержадміністрації Беседи О.В., депутата обласної ради, керівника СТОВ АФ «Ольгопіль» Каленича П.Є., керівника ТОВ АФ «Україна-О» Федчишена М.О.,  головного лікаря КУ «Чечельницька ЛПЛ» Могили С.М. та головного лікаря КЗ «Чечельницький РЦ ПМСД» Коваля В.А., сільського голови Савченка М.А., представників духовенства, ЗМІ та жителів громади.
 Слід зазначити, що ідея по реконструкції приміщення сільської амбулаторії виникла ще в 2012 році та була, відповідно, активно підтримана сільською радою та її тодішнім головою М. Яремою. ЇЇ реалізації та втіленню в життя передувала копітка та напружена праця. Зокрема, тривале проектування та узгодження проектно-кошторисної документації, подальше виконання робіт всіма відповідальними працівниками РЦ ЗПСМ, жителями села.
Вартість самого проекту по реконструкції будівлі амбулаторії ЗПСМ становить 1 млн. 200 тис. грн. Для її відродження були залучені як кошти державного, місцевого бюджетів, так і спонсорська допомога. За рахунок районного бюджету було придбано медичне обладнання для сільської амбулаторії на суму 62 тис. грн. та реконструйовано приміщення для повноцінної праці медперсоналу. Крім того, були залучені кошти місцевого агроформування – ТОВ АФ «Україна-О» (керівник Федчишен М.О.), фермерських господарств, на загальну суму 25 тис. грн.
Під час святкового відкриття сільської амбулаторії ЗПСМ 5-ти працівникам, які безпосередньо долучились до відновлення приміщення   було вручено грамоти райдержадміністрації та районної ради, додатково – премії від керівництва РЦ ЗПСМ.
 
 

 

123