Урочистості з нагоди Дня Конституції України.
27.06.17

   Сьогодні, 27 червня 2017р., в актовій залі Чечельницької райдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України. В залі зібрались державні службовці району, представники підприємств установ та організацій району. Зі святом всіх присутніх привітав голова районної ради С.П’яніщук, який зауважив, що прийнятий 28 червня 1996 року основний закон України втілив досягнення вітчизняної і світової науки та практики конституційного будівництва, чітко окреслив національну ідею, відобразив ментальність, волю та прагнення українського народу до власної національної державності. Прийняття Конституції остаточно закріпило статус України  як суверенної, незалежної, демократичної, правової держави, сприяло підвищенню її легітимного статусу в світі.

   Нині Україна стоїть на порозі вступу у європейське співтовариство, тому і потребує істотних змін функцій і повноважень інститутів влади, аби вони набули рис справжнього народовладдя. Влада повинна своєю ефективною діяльністю відповідати вимогам сьогодення. Саме тому в державі розпочато процес децентралізації влади та реалізація адміністративно - територіальної реформи, ведеться активна робота щодо об’єднання територіальних громад. І це серйозний імпульс розвитку країни, реальний механізм дії замість декларації.

    Реформи, впроваджені у всі сфери життєдіяльності суспільства, а також внесення змін до Конституції України будуть працювати на благо народу, держави, кожної людини, підносити їх вторитет і гарантувати політичні, економічні, соціальні та культурні права і свободи.

    Для цього всім нам потрібні мудрість, відповідальність, активна громадська позиція і відсторонення від дріб’язкових амбіцій. Також голова райдержадміністрації побажав усім витримки, мужності, сили духу і патріотизму для того, аби відстояти мир на нашій благословенній землі, зберегти спільну злагоду та забезпечити розвиток держави. Міцного здоровя, щастя, родинного затишку і добра, впевненості у світлому та мирному майбутньому України.

      Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної Ради нагороджено Серветника Олександра Яковича – керівника шкільного «Євро клубу» КЗ Чечельницька СЗШ І-ІІІст. №2»

    Грамотами райдержадміністрації і районної ради  за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну участь у громадському житті району та з нагоди Дня Конституції України нагороджено: Килівника Юрія Леонідовича – керівника команди військово – спортивної гри «Сокіл» («Джура»)  КЗ «Стратіївський НВК», Бащака Юрія Франковича – художнього керівника команди дружини юних пожежних КЗ «Демівська СЗШ І – ІІІст.», Гулько Лілію Ігорівну – керівника команди «Здоров’ятко» КЗ «Чечельницька СЗШ І – ІІІст №1» та Бурлаку Любов Миколаївну – майстриню – вишивальницю, бібліотекаря с.Демівка.

    На завершення, учасників урочистостей привітав невеличким концертом колектив та вихованці районного будинку культури.

   

   
 

123