Уряд затвердив зміни до Порядку призначення пенсій
02.02.18

Кабінет Міністрів узгодив призначення пенсій за рахунок коштів підприємств та організацій окремим категоріям працівників за результатами атестації робочих місць за умовами праці.

Відповідне рішення було прийнято на засідання уряду 31 січня.

Зокрема, Уряд прийняв постанову КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 р. № 937», якою норми Порядку призначення пенсій за рахунок коштів підприємств та організацій окремим категоріям працівників за результатами атестації робочих місць за умовами праці узгоджено із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Згідно з прийнятими змінами, відбуватиметься узгодження в частині призначення пенсій окремим категоріям осіб за рахунок коштів підприємств та організацій, але не раніше ніж за 10 років до досягнення пенсійного віку, визначеного законодавством.

Нагадаємо, що міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що зараз в Україні немає необхідності у підвищенні пенсійного віку. Але через років 10 така проблема може виникнути.

 

123