Важливо : питання призову громадян на строкову військову службу
27.10.16

27 жовтня 2016 р. під керівництвом голови райдержадміністрації Пустового С.М. відбулась розширена  нарада за участю голови районної ради П’яніщука С.В., першого заступника голови райдержадміністрації Савчука В.В., заступника голови райдержадміністрації Беседи О.В., начальника фінансового управління райдержадміністрації Решетник Н.О., т.в.о. комісара у Чечельницькому районі Руцького В.А., начальника Чечельницького відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Басалиги Р.В., селищного, сільських голів, представників місцевих ЗМІ. Основним питанням, яке виносилось на обговорення, було питання проведення в районі восени 2016 р.  чергового призову громадян на строкову військову службу.
Слово для виступу було надано Руцькому В.А. - т.в.о. комісара у Чечельницькому районі, який поінформував про існуючу проблему явки призовників на обов’язковий медичний огляд до лікарні. Так, протягом  необхідного терміну для проходження медогляду,  із  305 чол. з’явилось лише 16. Також  додатково було сказано, що відправка призовників на строкову службу до лав Збройних Сил України планується 31.10.2016р. Надалі – в листопаді місяці, зокрема, 07, 14 та 21.11 2016р.
Кожен із присутніх голів територіальних громад району також мали нагоду  виступити по даному питанню, а саме – щодо результатів оповіщення людей з приводу призову. Було поінформовано, що на виконання доручення голови облдержадміністрації В. Коровія за результатами селекторної наради з головами райдержадміністрацій та головами міських, селищних, сільських рад 30 вересня 2016 року, створено відповідні робочі групи, на яких покладено завдання розшуку, затримки та своєчасної доставки до військового комісаріату призовників, які ухиляються від виконання військового обов’язку.
З доповіддю щодо виконання бюджету 2016 року виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Решетник Н.О., яка подякувала окремим територіальним громадам за перевиконання уточненого річного плану та ознайомила із вимогами до формування бюджету на 2017 рік.
Начальник Чечельницького відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Басалига Р.В. довів до відома присутніх результати обласної наради, яка відбулась напередодні. Одним з питань наради  було питання виявлення показників рівня злочинності на Вінниччині та шляхів її попередження. Як було зазначено, рівень злочинності останнім часом значно виріс. З огляду на це, було внесено пропозиції щодо встановлення камер відеоспостережень в кожній територіальній громаді та, відповідно, системи контролю «Рубіж» на території селища.
На нараді також розглядалось ряд інших актуальних питань, які стосувались, зокрема, медичних оглядів призовників району, передплати періодичних видань, належного наповнення сайту та ін.
За результатами наради, головою райдержадміністрації Пустовим С.М. було надано ряд доручень для виконання у встановлені строки.  
 
 

 

 

123