- Велика дяка всім керівникам територіальних громад
30.01.18

за своєчасну роботу по розчищенню доріг від снігових заметів під час складних погодних умов, - з цих слів розпочав робочу зустріч голова райдержадміністрації Сергій Пустовий із сільським головою с.Тартак Віктором Демченком. Робочий візит до сільської ради також нанесли: голова районної ради Сергій П’яніщук, заступник голови РДА Ольга Беседа, керівники структурних підрозділів РДА. Віктор Володимирович поінформував присутніх про виконання плану надходження до місцевого бюджету за 2017 рік і поділився планами на 2018 рік.

   

Впродовж 2017 рік  до загального фонду сільського бюджету  надійшло 1771,1 тис.грн. Власних  доходів мобілізовано в сумі 1244,2 тис.грн, що становить 103,3 до плану, затвердженого органами місцевого самоврядування. Додатково понад план одержано  39,9 тис.грн.

       До спеціального фонду за 2017 рік власних надходжень надійшло в сумі 30,4 тис.грн.

       План на 2018 рік по власних доходах загального фонду визначено в сумі 1412,4 тис.грн.

       Основну частину надходжень загального фонду становить плата за землю, так за 2017 рік надходження по даному податку склали  491,8  тис.грн. План на 2018 рік - 550,0 тис.грн, темп росту становить 111,8% планових призначень. Єдиного податку за минулий рік одержано в сумі 732,4 тис.грн, план 2018 року -  840,0 тис.грн.

     За 2017 рік проведено видатків на загальну суму 2041,6 тис.грн, з них: дошкільний заклад - 373,3 тис.грн, заклади   культури – 185,7 тис.грн, на соціальний захист – 118,8 тис.грн, на благоустрій села – 204,1 тис.грн, оплата за електроенергію по  вуличному  освітленню – 44,5 тис.грн, на утримання доріг - 365,4 тис.грн та інші.

Затверджений план по видатках на 2018 рік по загальному фонду 2041,9 тис.грн, в т.ч.:

- на сільську раду – 875,2 тис.грн;

- на дошкільний заклад - 481,6 тис.грн;

- на заклади культури  - 238,5 тис.грн;

- на соціальний захист населення  - 81,5 тис.грн;

- на благоустрій села – 150,0 тис.грн;

- на ремонтні роботи доріг - 181,1 тис.грн та інші субвенції.

Керівники району в ході робочої поїздки побували у дошкільній дитячій установі «Ластівка». Слід відмітити, що тут створено всі умови для відпочинку та підготовки дітей до школи. Дитсадок оновлюється. Придбано нові меблі, кухонну плиту, зроблено сучасні ремонти в кімнатах, замінено вікна на сучасні склопакети. Дітям тепло і комфортно.

               

На школу із бюджету села у минулому році виділено 23 тис.грн. Тартацька школа – одна із небагатьох у районі, яка має пічне опалення. На цей рік планується здійснити ремонт грубок, а це – 60 тис.грн. Звісно, адміністрація установи, депутатський корпус, виконком сільської ради, меценати докладають чималих зусиль, аби установа мала привабливий вигляд. Тут частково замінено старі вікна й двері на енергозберігаючі, проводяться косметичні ремонти. Сьогодні тут навчається 48 учнів.

         

Нарікань з боку жителів на роботу амбулаторії загальної практики сімейної медицини немає. Однак, у зв’язку з тим, що сімейний лікар не проживає на території Тартацької ради, а приїжджає у визначені дні, люди обмежені у своєчасному отриманні якісних медичних послуг.

   

Відвідали очільники району клубний заклад і бібліотеку с.Тартак. У планах сільського голови – здійснити ремонт фасаду клубу та встановити дитячий ігровий майданчик. Голова райдержадміністрації подякував працівникам закладів культури за активну участь у районних заходах та за започатковане у минулому році свято – День села. - «Ми бачимо, що громада активна, а отже є надія, що це свято у вас приживеться. Це важливо, адже такі заходи згуртовують людей», - додав Сергій Михайлович.

   

Бюджетна децентралізація дала змогу щороку наповнювати бюджет, а як витратити зароблені кошти вирішує депутатський корпус. Всі вулиці села мають освітлення у темну пору доби, проводиться ремонт доріг, фасаду сільської ради, пам’ятників, здійснюється благоустрій. На 2018 рік заплановано виділити більше 330 тис.грн із сільського бюджету на благоустрій і ремонт доріг.

На завершення зустрічі, голова районної ради Сергій П’яніщук зазначив: «Тартацька сільська рада активно використовує офіційний веб-сайт, аби кожен житель мав змогу ознайомитися із прийнятими рішеннями, використанням бюджетних коштів, планами соціально-економічного розвитку громади. Робота цього органу місцевого самоврядування є прозорою». 

123