Верховна Рада розгляне зміни до Державного бюджету

Верховна Рада України, орієнтовно, 26 лютого проведе позачергове засідання, на якому розгляне законопроект про внесення змін до Державного бюджету на 2015 рік.

Про це Голова Верховної Ради України В.Гройсман заявив під час брифінгу у вівторок перед початком наради голів парламентських комітетів та керівників депутатських фракцій за участю урядовців з метою обговорення урядового законопроекту про внесення змін до Державного бюджету України на 2015 рік та організації його обговорення у Парламенті
«До цього часу ми маємо дуже ефективно побудувати роботу, взаємодію з Урядом», - заявив він, наголосивши, що усі депутати готові до системної роботи над проектом. Після сьогоднішньої наради, під час якої Уряд презентуватиме зміни до бюджету, сказав В.Гройсман, законопроект буде направлено до комітетів і фракцій, аби напрацювати узгоджені позиції перед винесенням документу на голосування у сесійній залі.
Керівник Парламенту зазначив, що має намір докласти усіх зусиль до узгодження позицій Парламенту і Уряду у процесі роботи над проектом змін до Державного бюджету.

«Буде налагоджена системна робота, і я би хотів, щоби сьогодні ця презентація була першим кроком до знаходження спільних рішень перед голосуванням, - сказав керівник Парламенту. - Необхідно системно і серйозно попрацювати над цим документом».
Відкриваючи нараду, Голова Верховної Ради наголосив, що сьогодні «важливо не втрачати час», щоб потім, перед розглядом документу у сесійній залі, не працювати в «авральному режимі».
Він звернувся до урядовців надати представників Кабінету Міністрів України до комітетів Парламенту, аби у процесі роботи було знайдено узгоджене рішення.
В.Гройсман також звернувся до голів парламентських комітетів із закликом відсьогодні спланувати засідання комітетів таким чином, щоб організувати ефективну взаємодію з Урядом.