Ветеранів війни та учасників бойових дій Вінниччини обслуговує один із найкращих санторно-лікувальних закладів України

Ветеранів війни та учасників бойових дій Вінниччини обслуговує один із найкращих санаторно-лікувальних закладів України
Черговий раз переконатися в цьому мали змогу заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова та директор департаменту охорони здоров’я і курортів ОДА Лідія Діденко, відвідавши з нагоди Дня ветеранів та Міжнародного дня людей похилого віку Вінницький обласний клінічний госпіталь для ветеранів Великої Вітчизняної війни.
«Ми стараємося забезпечити всі умови для лікування, харчування та проживання учасників бойових дій, ветеранів війни, дітей війни,- зауважила Любов Спірідонова,- адже в соціальних ініціативах Президента України захисту саме цієї категорії людей приділяється чи не найбільша увага».
За її словами в області нині нараховується близько 12 тисяч учасників бойових дій. Всі вони – люди похилого віку, які потребують особливої уваги і турботи. Для них дуже важливо мати заклад, де вони зможуть отримати безкоштовну та якісну медичну допомогу. Саме таким закладом на Вінниччині є обласний госпіталь для ветеранів війни, на потреби якого щорічно обласною владою виділяється 26 млн.грн. Вінницький госпіталь – заклад санаторно-лікувального типу, яких в Україні одиниці. Тут, поряд з лікуванням, ветерани можуть отримати повний спектр медичних та профілактичних послуг, а зовсім скоро добудують нове відділення лікувальної фізкультури.
Любов Спірідонова залюбки поспілкувалася з ветеранами, розпитала про потреби, вислухала побажання та висловила їм свою щиру шану і вдячність.
«Госпіталь сьогодні відповідає всім стандартам і має в наявності необхідне обладнання,- підкреслила Лідія Діденко,- але прогрес не стоїть на місці,технології змінюються, а разом з тим зростають потреби закладу в оновленні бази, і не тільки медичної апаратури, але й усього, що створює комфортний побут людей, які перебувають на лікуванні. За допомогою спонсорів та небайдужих людей в госпіталі оновлюються меблі, палати облаштовуються кондиціонерами та телевізорами».
За словами Лідії Діденко Вінницький госпіталь є одним з найкращих на Україні, отже не випадково він стане 10 жовтня місцем проведення Всеукраїнської наради-семінару керівників госпітальних закладів.
Довідка:
У Вінницькому госпіталі для ветеранів війни 220 місць. За рік оздоровлюються біля 6 тисяч учасників бойових дій, ветеранів війни, дітей війни. На харчування одного хворого бюджетом передбачено 35 грн. на день. На медикаменти - 40 грн. В закладі працює 425 чол. З них 40 чол. – лікарі.
Сьогодні ветеранів оздоровлюють 5 відділень: хірургічне, неврологічне, 3 терапевтичних, а також очне відділення на 10 ліжок.