Від початку року в районі сталося 26 пожеж
11.07.17

Про це повідомив завідувач сектору цивільного захисту,  оборонної роботи та взаємдії з правоохоронними органами  райдержадміністрації Олег ШЕСТАКІВСЬКИЙ.    Збитки  від «червоних півнів» склали  410  тис. грн.    Сектором проведено 10засіданьрайонної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,  на яких розглянуто 15питань. План роботи комісії виконано повністю.

         На підставі рішень комісії виділено 160 тис.грн:

- районному автодорожньому підприємству на ліквідацію наслідків негоди  (сильних снігопадів)– 30 тис. грн.;

- управлінню праці та соціального захисту на утримання пункту обігріву – 11 тис. грн;

- головному управлінню   ДСНС у Вінницькій області для придбання засобів захисту органів дихання для районного секторута створення газо-димо захисної служби  – 118тис.грн.;

- для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка сталась у  домогосподарстві   Гулька  Василя Пилиповича – 1 тис грн.

         Протягом кварталу до навчально-методичного центру цивільного захисту направлено 20 посадових осіб та фахівців, діяльність яких пов’язана з виконанням заходів  з цивільного захисту. План становив 30 фахіців.

         Проведено 3 комплексних  об’єктових навчання, на яких задіяно 112 осіб:

- Станційно-лінійна дільниця № 6 с.Чечельник  Вінницької філії  ПАТ «Укртелеком»;

- Територіальний центр соціального обслуговування;

- Національний природний пакрк «Кармелюкове Поділля»;

         Крім того, здійснено об’єктове тренування на районних електромережах та протипожежне тренування.

         На даний часпроведено інвентаризацію 4 захисних споруд.  Інвентаризація споруди Чечельницького спиртового заводу ускладнюється через його фінансове становище.

                  Спільно з районним військоматом вживаються заходи по реалізації Програми військово-патріотичного виховання молоді,  забезпечення заходів з призову, оборони,  мобілізації  та цивільного захисту на території  Чечельницького району на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням  Чечельницької районної  ради № 180 від 23.12.2016 року.  

         Використано  на перевезення призовників - 35 тис.грн. На забезпечення роботи військомату виділено 40 тис.грн. На встановлення системи захисту інформації 18,8 тис грн.

         20-22 червня 2017 року штаб районну ТРО взяв участь у командно-штабних тренуваннях з ТРО.  4-6 липня відбулись загальнодержавні командно-штабні навчання з територіальної оборони.

123