Відбулась незабутня зустріч з відомим письменником
03.12.15

 

2 грудня 2015 року в читальній залі Чечельницької районної бібліотеки відбулося цікаве і невимушене спілкування читачів та бібліотечних працівників району з відомим письменником, публіцистом і науковцем, академіком, почесним професором Університету «Львівський Ставропігіон» Богданом Сушинським. Богдан Іванович вже вдруге приїжджає у наш район, щоб зустрітися із поціновувачами його творчості : він автор понад 120-ти книжок (з перевиданнями – понад 150-ти видань) та близько трьох тисяч в періодиці. Він – член Національної спілки письменників України, має почесне звання «Заслужений журналіст України». Наприкінці 2002 року Американський біографічний інститут нагородив Б. Сушинського іменною Золотою Американською медаллю честі як видатну особистість за значний внесок у розвиток вітчизняної та світової культури і науки.
На початку 2011 року за всесвітнім рейтингом Богдана Сушинського визнано «Людиною світу 2010 року», що засвідчено спеціальною іменною нагрудною медаллю та нагрудним знаком. Він – дослідник української історії часів XV– XIXстоліть. За унікальну двохтомну монографію про двісті п’ятдесятьох гетьманів, кошових отаманів та полководців козацько-повстанських військ удостоєний Міжнародної літературної премії Українського козацтва «Лицарське перо», 2013 р. – отримав рейтингову відзнаку «Заслужений громадянин України». Тоді ж став першим лауреатом Міжнародної премії ім. Короля Данила Галицького. Його романи перекладені на більш, ніж на 15 мов світу.
Про все це і ще про багато надзвичайних життєвих епізодів розповідав сам Богдан Іванович та директор ЦРБ Шуть Ольга Володимирівна, яка фактично є ініціатором таких зустрічей письменника з жителями нашого селища.
Автор передав районній бібліотеці, як і минулого разу нову серію книг та подарував усім присутнім свої видання з автографом.
На зустрічі з письменником були присутні заступник голови районної ради Крук Наталія Анатоліївна, поет-аматор Павло Чернієвський та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Шумило Аліна Петрівна, яка по завершенню заходу висловила письменнику щиру вдячність та своє захоплення, побажавши йому здоров’я, нових творчих звершень та талановитих читачів. 
 
 
 
123