Відбулось урочисте вручення службового автотранспорту
05.11.20

За сприяння голови облдержадміністрації Сергія Борзова ще два нових службових автомобіля «Renault Duster» отримали Демівська та Каташинська амбулаторії загальної практики сімейної медицини Чечельниччини.  Наразі по всій країні реалізується політика підтримки сільської медицини, тож впродовж року всі 5 амбулаторій Чечельницького району (Чечельницька, Ольгопільська, Вербська, Демівська та Каташинська) отримали нові авто.  Автомобілі придбані за рахунок субвенції з державного бюджету, відповідно до Закону України "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» та часткового співфінансування із місцевого бюджету (по 60 тис. грн за кожен).

В урочистостях з нагоди вручення автомобілів взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Заболотна, директор Департаменту охорони  здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна, директор КУ „Вінницький обласний центр технічного та фінансового нагляду за діяльністю закладів охорони здоров’я” Алла Бриль, голова райдержадміністрації Олег Храновський та головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктор Коваль.

Вручаючи ключі від новеньких авто «Renault Duster» перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна зауважила: «Надання такої допомоги саме на базовому рівні є надзвичайно важливим. В умовах протидії коронавірусу сімейна медицина – це та перша ланка, яка бере на себе основне навантаження. Саме тому оперативна та правильна робота цієї ланки має вирішальне значення під час порятунку пацієнтів».

Як зазначив голова Чечельницької райдержадміністрації Олег Храновський: «Нові автомобілі стануть порятунком для жителів сіл, що потребують постійної уваги лікарів. Переоснащення медичної галузі району новою технікою – важливий крок у розвитку охорони здоров’я. Наше завдання щоб жителі Чечельниччини отримували якісні медичні послуги, оскільки здоров’я – найдорожче, що є у людини».

 

123