Відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС
03.11.20

У зв’язку із  зростанням  захворюваності  на особливо небезпечну інфекційну хворобу, спричинену  корона вірусом COVID-19  2 листопада  2020 року відбулось  позачергове  засідання  районної  комісії  з  питань  техногенно-екологічної  безпеки та  надзвичайних  ситуації,  яке провів голова районної державної  адміністрації Олег Храновський.

Відкриваючи  засідання  комісії,  у своєму вступному  слові голова райдержадміністрації повідомив що відповідно до рішення  обласної комісії. Так, з 2 листопада на території області встановлено «Помаранчевий»  рівень епідемічної небезпеки. Також він акцентував увагу присутніх на необхідності суворого дотримання протиепідемічних  правил у закладах  торгівлі, громадського харчування, інших громадських місцях. Голова райдержадміністрації запропонував членам комісії прийняти рішення  щодо  перевірок закладів торгівлі  району  по дотриманню ними  вимог карантину, дотримання маскового режиму інших  санітарно-епідеміологічних вимог.

Головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віктор Коваль доповів, що станом на 02.11.2020 року у Чечельницькому  районі підтверджено 28 випадків коронавірусної  хвороби, зроблено всього тести. У наявності є 60 швидких тестів. Районний ЦПМСД забезпечений  засобами захисту, дезінфікуючими речовинами, але необхідно передбачити резерв га майбутнє.

Заступник головного лікаря КНП  «Чечельницька ЦРЛ» Тетяна Касянюк повідомила, що  у стаціонарних  відділеннях  знаходяться  29 хворих  з  діагнозом пневмонія.  Всім надається  медична  допомога, в тому числі є 1 хворий з важким перебігом хвороби,  для  якого  застосовується система подачі кисню.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Галина Деменчук доповіла про стан виконання  рішень комісії у сфері освіти та запропонувала,  враховуючи стан справ,  прийняти рішення щодо режиму роботи закладів освіти з 2 листопада.

Комісія прийняла рішення щодо посилення нагляду (контролю) за об'єктами торгівлі,  закладами   громадського  харчування,  об'єктами  сфери послуг, відповідно  до  встановлених  законодавчими актами вимог щодо проведення протиепідемічних  заходів на період  карантину у зв'язку  з  поширенням коронавірусної  хвороби, з притягненням до відповідальності власників таких закладів при виявленні порушень.

У сфері  освіти вирішено  дозволити очне навчання для всіх  шкіл  району з 2 листопада 2020 року  з суворим дотриманням вимог постанови  головного державного санітарного лікаря  України від 22.08.2020 року № 50.

Також комісією прийнято рішення спрямувати з резервного фонду районного бюджету 176 тис.грн для районного центру первинної медико-санітарної допомоги  та Чечельницької ЦРЛ. На дані кошти буде   закуплено    засоби індивідуального захисту, пальне та  здійснено оплату послуг по монтажу  кисневої  системи.

123