Відбувся мітинг-реквієм "Під полиновою зорею"
26.04.17

Мітинг-реквієм з нагоди відзначення 31-х роковин Чорнобильської катастрофи відбувся сьогодні, 26 квітня, у селищі біля пам’ятника жертвам катастрофи. Вшанувати пам’ять ліквідаторів та згадати трагічні події зібрались постраждалі від аварії на Чорнобильській АЕС, керівництво району, зокрема голова райдержадміністрації Сергій ПУСТОВИЙ, голова районної ради Сергій П’ЯНІЩУК, чорнобильці, родичі загиблих ліквідаторів, представники трудових колективів і громадських організацій, рятувальники, небайдужі чечельниччани.

            Звертаючись до присутніх, голова районної ради С. П’яніщук зазначив: «Так ведеться у цілому світі: в годину великого лиха, у час смертельної небезпеки у перші ряди боротьби стають найвідважніші. Тисячі  і тисячі ліквідаторів ціною власного здоров’я і навіть життя закрили собою світ від жахливих променів радіації – пожежники, лікарі, військові, правоохоронці, будівельники, водії, механізатори.

Ми безмежно вдячні, Вам – ліквідаторам аварії, за врятовані мільйони життів, ми ніколи не забудемо тих кого з нами не має поряд, тих хто не вагаючись взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС».

            Учасник ліквідації аварії на ЧАЕС В.Шиманський поділився спогадами із учасниками зібрання та закликав винести урок із минулого, аби такі трагічні події не повторилися знову.

            Відділом культури і туризму, спільно із відділом освіти райдержадміністрації підготовлено  реквієм «Під полиновою зорею», на якому шкільна молодь декламувала вірші тематичного спрямування.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання загиблих ліквідаторів та жертв аварії на Чорнобильські атомній електростанції та поклали квіти до пам’ятника жертвам катастрофи.

         

123