Відзначали Святу Трійцю в Поповій Греблі
29.06.16

Святкування Трійці в сільському Будинку культури села Попова (Червона) Гребля  Чечельницького району було затишним і разом з тим велелюдним. Атмосфера у залі - пронизана наскрізь, нашим рідним - українським - душевністю і гостинністю. Цього дня соціальні робітникиГалина Пастушенко, Лариса Білобров та Марія Коноваленко, за підтримки генерального директора «Ободівка-Агро»Пуги Г.М.влаштували для ветеранів праці святкове дійство, приурочене великому православному святу Святій Трійці, чи як кажуть у народі  - Зелені свята.

На зустрічі були присутні  голова районної ради Сергій П'яніщук, начальник управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА Станіслав Мартинюк, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району Любов Гарник, заступник генерального директора ТОВ "Ободівка Агро" Ігор Макаревич, сільський голова села Попова (Червона) Гребля Віктор Катеринич. Також розділити святковий настрій покликали колег соцробітниць  із Стратіївки, які найближчим часом мають проводити аналогічний захід у своєму селі.

На початку заходу про святкування Святої Трійці розповіла бібліотекар Зінаїда Зьомко. У концертну програму, ведучими якої було школярі села, вплели віночок народних традицій Зелених свят. А працівники будинку культури та самі бабусі влаштували такий гарний концерт, що куди там братися столичним майстрам співу і танцю! Українські народні танці, запальні і ліричні, нестримні і повільні, полонили такою силою, що на місці важко було втриматись. Також звучали пісні про історію та сучасність рідної Греблі.

Не оминули і невтішних подій, що творяться на теренах нашої землі - війни на сході України. Вже повернулось з АТО шість чоловіків з села, наразі ще боронить кордони Валерій Балановський. Честь і слава вам хлопці, а в дарунок прозвучали вірші та пісенні композиції.

Родзинкою свята стало виконання  пісні «Ми - Українці!».

Вважається, що Трійця - це своєрідний символ повернення до життя. Вся природа розквітає, наповнюється яскравими фарбами і ароматами. Саме так було і цього дня у Поповій (Червоній) Греблі: село ожило, а даний захід привніс яскравого колориту у його ритм.

Свято минуло, але залишило по собі приємні спогади й надію на краще.

                   

123