Виїзна колегія ОДА - у Гайсині
26.10.16

У Гайсинському районі 25 жовтня відбулося засідання виїзної колегії облдержадміністрації за участі керівництва обласної Ради. Під час зібрання  розглядалось питання розгляду виконання протягом січня-вересня 2016 року програми соціально-економічного розвитку Вінницької області на 2016 рік. В роботі засідання взяли участь голова райдержадміністрації С.Пустовий, голова районної ради С.П’яніщук та депутат обласної ради П.Каленич.

Перед початком проведення колегії голова ОДА Валерій Коровій та перший заступник голови облради Людмила Щербаківська нагородили державними нагородами працівників культури та освіти, волонтерів та посмертно «кіборга» Володимира Сльоту з села Кожухівка Теплицького району. Нагороду замість загиблого товариша отримав депутат облради Василь Сколотяний.

Перед присутніми представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з доповідями про стан соціально-економічного розвитку виступили директори департаментів міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, агропромислового комплексу Микола Неїлик, фінансів - Микола Копачевський, соціальної та молодіжної політики - Наталя Заболотна, житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури  Сергій Волков, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Надія Насіковська.

У своїй доповіді директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський зазначив позитивну динаміку проведення бюджетної децентралізації на місцях. Так, зміни до Бюджетного кодексу України дали можливість за 9 місяців 2016 року додатково отримати фінансовий ресурс у сумі 655,3 млн. грн. в порівнянні з відповідним періодом 2015 року.

Керівник апарату облдержадміністрації Валерій Бойко виступив перед присутніми та проаналізував проведену роботу щодо облаштування в районних центрах та містах обласного значення місць колишнього розташування пам’ятників часів тоталітарних режимів в Україні.

На завершення засідання колегії перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська у своєму виступі зазначила важливість проведення таких заходів із залученням як органів місцевого самоврядування, так і органів виконавчої влади. Адже це сприяє більш тісній співпраці двох гілок влади місцевого рівня.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій підбив підсумок проведеної виїзної колегії та зазначив основні пріоритетні напрями соціально-економічного розвитку області на найближчі три місяці.

123