Використання бюджету та держзакупівлі - тема семінару
08.06.16

Сьогодні, 8 червня відбувся семінар з головними бухгалтерами сільських рад, організований фінансовим управлінням райдержадміністрації. Відкрила семінар керівник апарату райдержадміністрації О.Тимофієва. Ольга Георгіївна зазначила, що сьогодні здійснення всіх закупівель товарів бюджетними установами району має здійснюватися максимально прозоро, на вигідних умовах для покупців.

Про порядок реєстрації та участь у електронній системі держзакупівель «ProZorro» інформували присутніх начальник фінансового управління Н.Решетник і начальник фінансово-господарського відділу, головний бухгалтер – О.Гончар. Наводились конкретні факти та суми зекономлених державних коштів.

Про виконання селищного, сільських бюджетів за 5 місяців і очікуване виконання за сім місяців звітувала Н.Решетник. Всього за 5 місяців поточного року надходження у селищний і сільські бюджети склали більше 6 млн.грн., що становить майже 134% від запланованого. Найкраще спрацював Тартак. Там виконання планових показників склало майже 180%.

Заступник начальника, начальник бюджетного відділу Т.Гуренкоу своєму виступі щодо забезпечення видатків на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та забезпеченість коштами на оплату енергоносіїв до кінця 2016 року, повідомила, що на сьогоднішній день заборгованості по зарплаті і енергоносіях у бюджетних установах немає.

Про внесення змін до сільських бюджетів по доходах та надання інформації щодо виконання робіт з ремонту на дорогах загального користування та доріг комунальної власності інформувала начальник відділу прогнозування та аналізу доходів Т. Сандурська. На 2016 рік заплановано здійснити видатки на ці цілі в сумі 1 млн. 382,1 тис.грн. За 5 місяців поточного року використано вже більше півмільйону гривень.

        

123