Вінчували кращих працівників торгівлі
28.07.17

28 липня у Вінницькій обласній Раді відбулись урочистості до Дня працівника торгівлі, яке в Україні святкують  вже 22 роки в останню неділю липня. За значний внесок у розвиток торгівельної галузі  Почесними грамотами відзначені 46 працівників закладів торгівлі та громадського харчування Вінницької області, які вручали перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко та заступник голови обласної Ради Ігор Хміль. 

Кращим працівником торгівлі цьогоріч у Чечельницькому районі визнано Геннадія Олянецького, який був серед нагороджених. Сьогодні  в торгівельній галузі області зайнято 16 тисяч працівників. Лише за І півріччя ними реалізовано продукції на 9.5 млн. грн.

Як свідчить статистика, у Вінницькій області 25% підприємств вказали торгівлю основним видом діяльності. 98% відносяться до малих, з яких 87% - це мікропідприємства. Більше половини торгівельних підприємств області займаються оптовою торгівлею. На підприємства торгівлі припадає 20% загального обсягу реалізованої продукції. Майже 70% обсягу реалізації в торгівлі дає мале підприємництво, в порівнянні з минулим роком його частка реалізації зросла на 24%.

 

123