Вінниччина готується до 18-ї річниці Конституції України

19 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Людмили Щербаківської відбулося засідання організаційного комітету щодо відзначення в області 18-ї річниці Дня Конституції України. У зібранні взяли участь заступник керівника обласної Ради Наталія Солейко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Марія Скрипник, керівники інших структурних підрозділів ОДА та представники засобів масової інформації.
Відповідно до порядку денного засідання розглянуто питання щодо підготовки та відзначення свята, зокрема: сценарій–план заходу, місце та час проведення, а також обговорено та враховано пропозиції від представників організаційного комітету.
Як повідомила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, основний захід – урочисті збори до Дня Конституції, заплановані на 27 червня. Зібрання має відбуватися у приміщенні облдержадміністрації, де і буде відзначено грамотами та нагородами вінничан, які не залишилися осторонь державотворення України та конституційного руху. За її словами, подібні заходи в рамках відзначення одного із найбільших державних свят пройдуть в усіх територіальних громадах краю за участі широкого кола громадськості та представників державних структур. Крім того, в переддень великого державного свята аби вшанувати величних будівничих українського державотворення в обласному центрі відбудеться мітинг з покладанням вінків та квітів до Меморіальних дошок Дмитра Марковича та І-му Уряду Української Народної Республіки.
За словами начальна управління культури і туризму облдержадміністрації Марія Скрипник, в профільних закладах уже проводяться заходи, присвячені 18-річниці Дня Конституції України. Так, у бібліотеках області, а це понад 600 книгозбірень, розгорнуто книжково-ілюстративні виставки «Конституція України від Пилипа Орлика до наших днів». До того ж, у музеях краю заплановано тематичні екскурсії, лекції «Державотворчий процес на сучасному етапі розвитку України», комунальне підприємство «Кіно» буде демонструвати документальні фільми із циклу «Невідома Україна».