Вінниччина отримала три сучасних автомобілів для надання екстренної

 

Вінниччина отримала три сучасних автомобілів для надання екстреної медичної допомоги
 
Продовжується постачання автомобілів екстреної медичної допомоги в регіони країни, закуплених Міністерством охорони здоров’я України.
27 травня майже 60 сучасних авто отримали фактично всі регіональні центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Це «швидкі» класу А на базі автомобілів ГАЗ 32213.
Вінниччина ж з загальної кількості отримала три карети «швидкої допомоги» класу «А», які призначені для транспортування хворих.
За словами головного лікаря Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Анатолія Пірникози, після юридичних питань, щодо взяття на облік та введення в експлуатацію автомобілі поїдуть у Хмільник, Жмеринку та Гайсин, де базуватимуться на місцевих станціях швидкої допомоги.
 Всього ж, за інформацією департаменту охорони здоров’я та курортів ОДА, на виконання наказів МОЗ України від 18.11.2013 року №989 та від 18.12.2013 року №1112 «Про затвердження розподілу автомобілів для швидкої медичної допомоги, закуплених за кошти Державного бюджету України у 2013 році» за програмою «Вчасна допомога», цьогоріч планується забезпечення служби екстреної медичної допомоги області 40 санітарними автомобілями класів «А» (транспортувальними), «С» (реанімобілями) та «В» (для надання екстреної допомоги). Нині область уже отримала 36 карет «швидкої допомоги», які централізовано були закуплені МОЗ України, до кінця року має надійти ще 4 класу «А».
Нагадаємо, що у 2013 році МОЗ України закупило 1 412 автомобілі швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн. грн. Це - 143 реанімобілів типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин «швидкої» типу А2. Серед закуплених карет «швидкої» – якісні авто швидкої медичної допомоги на базі автомобілів ГАЗ 32213 та «Peugeot Boxer».
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА