Вирішення питань тимчасових переселенців з АРК та східних областей України

Під час вирішення питань тимчасових переселенців з АРК та східних областей України вкрай необхідно досягти чіткої, злагодженої та організованої співпраці між усіма відповідними службами

Зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр В’юник в ході чергового засідання Регіонального штабу з питань переселення та розв'язання соціально-побутових проблем тимчасово переселених громадян з Автономної Республіки Крим та східних областей України, що відбулось 19 червня в облдержадміністрації. На засіданні було обговорено низку організаційних аспектів, що стосуються прийому тимчасово переселених громадян та їх адаптації на Вінниччині.
Розпочинаючи роботу, Олександр В’юник озвучив першочергові завдання для всіх членів Регіонального штабу – налагодити двосторонній зв’язок з відповідними департаментами та управліннями Дніпропетровської, Запорізької та Харківської облдержадміністрацій, аби з’ясувати ситуацію на місцях та розглянути можливість групового перевезення переселенців. Олександр В’юник звернувся і до присутніх на нараді представників громадських об’єднань Вінниччини, аби вони налагодили співпрацю з громадськими організаціями цих областей з метою координації спільної діяльності.
Керівник Регіонального штабу також звернувся до релігійних фундацій області з проханням долучитися до вирішення питань тимчасового проживання, організації перевезення та роз’яснювальної роботи про готовність Вінниччини приймати тимчасових переселенців зі східних областей України.
Доповідаючи на нараді, директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марина Коваль наголосила, що координатором роботи щодо розміщення громадян України, які виїхали із Автономної республіки Крим, м. Севастополь та Південно-Східних областей України на територію Вінницької області визначено Департамент соціальної політики облдержадміністрації.
Марина Коваль повідомила, що наразі в області знаходиться 918 осіб-переселенців з числа тимчасово переселених громадян з Автономної Республіки Крим та східних областей України. За її словами, на Вінниччині сформовано базу даних наявного житла – Реєстр житлового фонду для тимчасового проживання вимушених переселенців в розрізі кожного району. Всього в області зареєстровано 609 об’єктів житлового фонду, з них 550 об’єктів – це приватний сектор, – повідомила директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації.
Підсумовуючи роботу засідання, перший заступник голови облдержадміністрації наголосив на важливості чіткої та злагодженої співпраці усіх відомств та служб під час вирішення проблем тимчасово переселених громадян.
Для довідки:
З метою отримання інформації з питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, а також щодо працевлаштування переселенців з Криму, м. Севастополь та Південно-Східних областей України на територію Вінницької області можна БЕЗКОШТОВНО звернутися за телефонами «гарячої лінії»: 0800 507 309