В.Павлишен: про безпеку на виробництві
25.04.18

          З нагоди Всесвітнього дня охорони праці прийнято розпорядження голови Чечельницької райдержадміністрації № 138 від 17.04.2018р. «Про підготовку та проведення  в районі тижня охорони праці» та затверджено план відповідних заходів.

         Спеціалістами сектору з питань оплати та охорони праці управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та представниками служб охорони праці підприємств, установ, організацій проводяться вивчення стану справ  з метою покращення стану охорони праці в окремих підрозділах та на кожному робочому місці. За результатами стану охорони праці та організацією системи управління охорони праці кращими в районі є ТОВ «Лісмайстер» (інженер - Тодощенко І.К.), КУ «Чечельницька ЛПЛ» (інженер - Соколов В.Ю.), СТОВ АФ «Ольгопіль» (інженер - Тимошенко Н.П.), ТОВ «Україна-О» (інженер - Хоменко Т.Ф.). Дитячі навчальні заклади: «Веселка»(керівник – Шевчук Н.А.) «Калинка» (керівник - Гарник А.О), Тартацький ДНЗ «Ластівка» (керівник - Поліщук М.В.), Демівський ДНЗ «Малятко» (керівник - Химич К.О.).     

         Також в районі на належному рівні проводиться робота по проведенню навчання з питань охорони праці та електробезпеки посадових осіб та електротехнологічного персоналу. У 2018 році таке навчання пройшли  51 працівник. Задля збереження здоров’я працівників та запобігання професійним захворюванням у поточному році проведено періодичні медичні огляди 274 працівників, які працюють в шкідливих умовах праці.

         Станом на 01.04. 2018 року в районі  проведено атестацію робочих місць зі шкідливими та небезпечними умовами праці на 244 робочих місцях де працює 480 чоловік. Проведено атестацію робочих місць в 11 школах та 8 дошкільних закладах району на 42 робочих місцях. Зроблено заявки на проведення атестації робочих місць 3 агроформувань та 2 дитячих дошкільних закладів району.

       Одним із кращих проектів популяризації безпеки праці серед молоді є щорічний Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», який проходить за сприяння Державної служби України з питань праці. За інформацією відділу освіти райдержадміністрації на конкурс було представлено 36 кращих учнівських творчих робіт. 11 дітей визнано переможцями районного конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей»  та нагороджено грамотами відділу освіти РДА.

       Тому так важливо виховувати у молоді культуру безпеки та гігієни праці, починаючи змалечку. Адже тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна забезпечити організацію належних умов праці молодих працівників, що сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи.

Віктор Павлишен - головний спеціаліст сектору з оплати та охорони праці управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації

123