Всі навчальні заклади освіти області отримали паспорти

Всі навчальні заклади освіти області отримали паспорти готовності до початку навчального року.
Зазначила Любов Спірідонова в інтерв’ю щодо готовності навчальних закладів до нового навчального року.
За словами заступника голови облдержадміністрації, в області активно реалізовуються соціальні ініціативи Президента України щодо модернізації освітньої галузі. Зокрема, щорічно на підтримку матеріально-технічної бази загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів необхідно від 40 до 80 млн. грн. При такій мережі, яка існує на даний час, потреба у зміцненні матеріально-технічної бази є постійною.
Станом на 28 серпня поточного року на зміцнення матеріально-технічної бази у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах області з усіх джерел фінансування освоєно – 143,2,0 млн. грн., в тому числі, бюджетних - 46,2 млн. грн. та позабюджетних – 97,0 млн. грн.
Як зазначила Любов Спірідонова, в області активно ведуться роботи з модернізації котелень та систем теплопостачання закладів освіти. Так, на сьогоднішній день виведено 4 котельні з підвальних приміщень у Нараївській та Бондурівській ЗОШ Гайсинського району, Джуринській ЗОШ Шаргородського району, Білянській ЗОШ Липовецького району. А також проведено реконструкцію котелень із заміною та демонтажем старого обладнання, утепленням приміщення проведена у школах Липовецького, Чернівецького, Вінницького районів та м. Жмеринка.
Любов Спірідонова зауважила, що наразі планується замінити 30 котлів на сучасні модернізовані. А станом на 20 серпня поточного року вже замінено 13 котлів: у Липовецькому (2), Вінницькому (1), Крижопільському (1), Барському (2), Чечельницький (1), Оратівський (4), Немирівському (1) та Тиврівський (1).
Окрім того, замінено теплові мережі у (Оратівському, Немирівському, Томашпільському, Хмільницькому районах).
В результаті впровадження енергозберігаючих заходів замінено вікон у кількості 609 шт. у 53 загальноосвітніх навчальних закладах та 242 шт. у 14 дошкільних закладах.
Найбільший об’єм робіт зроблений у Теплицькому, Шаргородському, Бершадському, Крижопільському, Тростянецькому районах.
У 2013 році переведено котельні на альтернативні види палива у ЗНЗ Іллінецького, Калинівського, Погребищенського, Шаргородського районів.
За словами Любов Спірідонової, показник економічного ефекту від реалізації завдань відповідно програми енергозбереження у 2012р. становив 4,8 млн. грн.У поточному році очікуваний результат понад 5,0 млн. грн.