З 12 травня можна онлайн записатися в чергу до МРЕВ
12.05.20

Починаючи з 12 травня сервісні центри МВС відновлюють роботу з можливістю відвідування їх громадянами. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй Фейсбук-сторінці інформуєпро послугу «Запис в електронну чергу» та наводить інструкцію для запису на прийом у ресурсному центрі МВС. Зокрема, він наголошує: «Логічно, що система Сервісних центрів МВС не взмозі буде за один день провести десятки тисяч перереєстрацій авто, які накопичились за два місяці карантину. Саме для того, Головним Сервісним Центром МВС розроблена зручна послуга «Запис в електронну чергу»».

Послуги надаватимуться за попереднім записом в електронну чергу через функціонал, що буде розміщений на офіційному вебсайті ГСЦ МВС. У разі відсутності в сервісному центрі МВС електронної черги, запис для отримання послуг буде проводитися заномерами телефонів регіональних сервісних центрів МВС відповідної області.

Онлайн-запис є індивідуальним і не може бути переданий іншій особі. Невідповідність обраної послуги й даних, зазначених під час реєстрації в електронній черзі, реальним даним особи є підставою для скасування реєстрації в електронній черзі.

Покрокова інструкція запису виглядає наступним чином:

1. Зайти на сайт Головного сервісного центру МВС.

2. Обрати розділ «Запис в електронну чергу» та пройти ідентифікацію через сервіс ID.GOV.UA за допомогою Bank ID чи ЕКП.

3. Перейти у розділ «Мої реєстрації в черзі». На цьому етапі можна переглянути всі наявні записи в черзі. Оскільки спочатку наявних записів у черзі ще немає, система нас інформує про це. Потім необхідно натиснути кнопку «Зареєструватися».

4. У розділі «Особисті дані» необхідно перевірити правильність особистих даних, що підтягнулися автоматично та заповнити всі необхідні поля. У разі потреби необхідно зробити відповідні коригування. Зауважимо, що дані в рядках сірого кольору є незмінними, а іншу інформацію, зокрема, номер мобільного телефону та електронну адресу можна коригувати. Потім слід натисніть кнопку «Далі».

5. У розділі «Вибір локації та послуги» обираємо населений пункт, конкретний сервісний центр МВС, тип послуги та обрану послугу. На цьому етапі необхідно бути уважними під час вибору послуги, адже неправильний вибір унеможливлює надання саме необхідної послуги, що, може, стати підставою для скасування вашого запису в електронній черзі. Потім натисніть кнопку «Далі».

6. У розділі «Вибір дати» обираєте бажані дату та час отримання послуги. Якщо дата або час зайняті, то відповідна клітинка не буде відображена. Записатися можна на три дні вперед. Також, сюди закладено алгоритм розподілу громадян, які бажають отримати послугу з урахуванням необхідністю дотримання санітарних протиепідемічних вимог. Натисніть кнопку «Далі».

7. У розділі «Дякуємо, ваш талон» на екрані з’явиться сформований талон електронної черги з можливістю його завантаження. Талон уже автоматично надісланий на вказану електронну адресу. Необхідно перевірити вказану в ньому інформацію, зокрема, обраний сервісний центр МВС, свої особисті дані, назву послуги та дату з часом відвідування. Талон електронної черги необхідно буде показати адміністратору сервісного центру МВС для отримання послуги.

8. Натисніть кнопку «Завантажити» — для завантаження талону електронної черги у форматі ПДФ або «Мої реєстрації в черзі», щоби переглянути всі свої записи в електронну чергу. Тут можна скасувати їх за потреби.

123