За новими знайомствами та враженнями
08.09.20

Одним із стратегічних завдань державної політики у сфері соціального захисту громадян України є реалізація права дитини на оздоровлення і відпочинок, а турбота про здоров’я дітей і молоді є одним з основних показників ставлення держави до власного майбутнього.

         Тому пріоритетним завданням, яке стоїть перед  управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації під час літнього оздоровлення та відпочинку дітей 2020 -  збереження та відновлення їх здоров'я, життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей у канікулярний час.

         Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації було надано 19 безкоштовних путівок на відпочинок дітей пільгових категорій із Чечельницького району: 10 – до оздоровчого закладу санаторного типу «Подільський Артек» та  9 – до оздоровчого закладу «Товариство з обмеженою відповідальністю «Пансіонат з лікуванням «Аіфа 19».  Путівки на оздоровлення отримали 10 дітей учасників АТО/ООС та 9 дітей із прийомних та багатодітних сімей.

         Протягом табірної зміни з дітьми проводились різноманітні виховні та оздоровчі заходи, які були спрямовані на їх оздоровлення, інтелектуальний розвиток, а також на згуртування з різних куточків Вінниччини.

«Це було дуже цікаво. Кожний день приносив нові емоції, - розповідає син померлого ветерана АТО Владислав Безкоровний, - грали в різні ігри, розважались. Особливо сподобалось море, місцева мальовнича природа».

         «Донька в захваті від відпочинку, - розповідає вдова померлого учасника АТО Лариса Безкоровна, - як правило, коли Мар’янка вдома, вона або гуляє з друзями, або допомагає мені по господарству. А ці два тижні – з старшим братом на морі та ще й «море» вражень! Я дуже рада, що моїм, нашим дітям надана можливість безкоштовно відпочити. За час відпочинку наші діти здружились з дітьми з інших районів та міст, з вихователями. Вони дуже шкодують, що ці два тижні так швидко пролетіли».

         Період відпочинку дітей в ТОВ «Пансіонат з лікуванням «Аіфа» співпав із святкуванням Дня незалежності України.  Нашій  землячці Мар'янці Безкоровній випала честь нести Державний Прапор України. Ми горді та раді за нашу Мар’янку!

123