Забезпечення громадян якісним робочим місцем – один з основних пріоритетів соціальної політики держави

 

 

На цьому наголосив очільник Вінницької області Іван Мовчан 9 грудня під час щотижневої робочої наради з керівниками департаментів та служб регіону.
«Забезпечення громадян якісним робочим місцем, легалізація заробітної плати – одні з основних пріоритетів соціальної політики держави. А тому питання стимулювання підвищення зайнятості населення та створення нових робочих місць перебувають сьогодні на особливому контролі Президента України. Протягом поточного року ми зробили суттєвий акцент на ці позиції. І визначені Главою держави завдання системно відпрацьовувалися як центром зайнятості, так і органами виконавчої влади на місцях», - зазначив керівник Вінниччини Іван Мовчан.
Про результати роботи у цьому напрямку інформувала учасників наради заступник голови обласної державної адміністрації Любов Спірідонова.
«Ситуація на ринку праці засвідчує, що попри наявні труднощі, нам вдається забезпечувати позитивну динаміку. За 11 місяців поточного року до служби зайнятості звернулися 46 тисяч громадян. Це на 2,5 тисячі осіб менше, аніж за відповідний період минулого року. Водночас зростає рівень працевлаштування: з початку року із 46 тисяч зареєстрованих у центрі зайнятості громадян 34 тисячі осіб знайшли роботу. Станом на 1 грудня на обліку у відповідних службах перебувають 19,7 тисяч мешканців області, а кількість наявних на цю ж дату вакансій становить 1018», - зауважила Любов Спірідонова.
Заступник голова ОДА також наголосила, що сьогодні велика увага приділяється створенню нових робочих місць, причому рівень оплати праці на них вищий за прожитковий мінімум.
«Грудень і січень - найскладніші місяці для ринку праці Вінницької області, що пов’язано із припиненням сільськогосподарських робіт. Якщо нам вдасться протягом зимових місяців утримати ту динаміку, яка є на сьогодні, то зможемо вийти на всеукраїнський рівень по зайнятості населення», - підсумувала Любов Спірідонова.