Закохані в рідну мову
23.02.17

     21 лютого 2017 року  з нагоди Міжнародного дня рідної мови   у приміщенні районної  дитячої бібліотеки  відбулося  засідання клубу «Слово», на яке були запрошені  юні шанувальники української мови, переможці обласних  конкурсів з  Бондурівської СЗШ, Ольгопільської  СЗШ та  Чечельницької  СЗШ 1-3 ступенів №1. Разом з ведучою заходу   Поцілуйко Т.А  учасники   пригадали історію виникнення цього традиційного  свята,  обговорили стан, проблеми та перспективи  розвитку  української мови  в  нашій державі.  Учні  дійшли висновку, що треба плекати  саме рідну мову, без  якої народ – не народ . Переконливими  були  їх  вислови     про те, що  можна все відібрати – і  народ    все поверне. Якщо ж  відібрати у нього мову, то ніхто її більше не створить.

   Школярі  також  згадували, як  наполегливо  довелося працювати  разом з учителями, щоб здобути перемогу у  таких престижних мовно-літературних конкурсах , декламували авторські поезії, знайомилися з новими книгами, презентацію яких зробила директор ЦРБ  Шуть О.В.

       Справжнім  відкриттям свята стало знайомство з педагогом за фахом та поетом  за  станом душі  Бондар Валентиною Петрівною, яка нині працює завідувачем  Ольгопільського краєзнавчого музею. Її поезії розчулили всіх своєю щирістю,  залюбленістю в рідну землю, природу, людей…

      Невимушене спілкування продовжилося за чашкою  запашного чаю  з печивом.

     Усім учасникам  вручено подарунки від народного депутата України Юрія Македона.

123