Закупівлі через «ProZorro»
02.06.16

Як свідчить європейська практика, здійснення закупівель через електронні торговельні майданчики несе відповідні плюси як для замовників торгів (тобто для держави), так і для постачальників (тобто бізнесу). Також певні позитивні моменти має і громадськість (зокрема, доступ до інформації, зменшення корупційних ризиків, зниження бюджетних витрат та підвищення конкуренції серед учасників).

Цікаво: до середини 2016 року всі країни Європейського Союзу повинні перейти на обов’язкове застосування електронної форми державних закупівель. До закупівель в електронній формі долучилися також і в Грузії, Казахстані, Білорусії, Південній Кореї, Росії.

Але перспектива приєднання до електронних закупівель уже не за горами й для України. Про те, як працює ця система у нашому районі інформує відділ економіки та торгівля РДА.

На виконання п.8 Доручення голови Вінницької обласної державної адміністрації №01.01.-11/13040 від 11.05 2016 року, Чечельницька районна державна адміністрація повідомляє, що в районі  запроваджено систему електронних закупівель ProZorro та створено на сайті  РДА  рубрику  щодо стану закупівель  розпорядників коштів місцевих бюджетів. Станом на 01.06.2016 року зареєстровано на сайті державних закупівель на суму 282,8 тис. грн., з них закуплено на суму 163,0 тис грн. Економія коштів по  закупівлі становить 11,5тис. грн. Очікується проведення аукціону 08-10 червня 2016 року на суму 119,8 тис. грн. Зокрема:

- Чечельницькою районною державною адміністрацію зареєстровано на сайті державних закупівель (папір друкарський, бензин, картриджів та путівки на оздоровлення) на суму 112,5 тис. грн. З них проведено закупівель на суму 103,5 тис. грн. Економія коштів становить 9 тис. грн.;

- управлінням праці та соціального захисту населення РДА зареєстровано на сайті державних закупівель на суму 38,5 тис. грн. (офісні меблі). З них проведено закупівель на суму 37,3 тис. грн. Економія коштів 1,2 тис. грн.;

- фінансовим управлінням зареєстровано на сайті державних закупівель на суму 4,5 тис. грн. З них проведено закупівель на суму 3,6 тис. грн. Економія коштів 0,9 тис. грн.;

- КЗ «Центральна районна лікарня» зареєстровано на сайті державних закупівель (системний блок) на суму 5,9 тис.  грн. З них проведено закупівель на суму 4,2 тис. грн. Економія коштів 7,4 тис. грн.;

- КЗ «Первинна медико-санітарна допомога» зареєстровано на сайті державних закупівель (харчування дітей) на суму  15 тис. грн. З них проведено закупівель на суму 14,8 тис. грн. Економія коштів 0,1 тис. грн.

Управлінням агропромислового розвитку РДА зареєстровано на сайті державних закупівель (металопластикові вікна) на суму  8,4 тис. грн.

Відділом освіти  зареєстровано на сайті державних закупівель (путівки на оздоровлення) на суму  98 тис. грн.

123