Започаткований у 2013-му році формат роботи довів, що Вінниччину можна

Започаткований у 2013-му році формат роботи довів, що Вінниччину можна розбудовувати швидкими темпами

Наголосив голова облдержадміністрації Іван Мовчан під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради Сергія Татусяка. «Ми напрацювали формат, який передбачає максимальне об’єднання адміністративного і фінансового ресурсу. Як результат: протягом 2013 року на виконання усіх поставлених перед територіями регіону завдань вдалося залучити 696 мільйонів гривень, з яких майже 417 мільйонів - це позабюджетні кошти, – це вже зведені цифри, які мають підтвердження по всіх позиціях. Обсяги виконаних робіт за приорітетними напрямками лише підтверджують дієвість запровадженого формату», - зауважив Іван Мовчан.
Зокрема , в галузі охорони здоров’я у 2013 році відремонтовано 830 закладів первинного рівня, 27 вторинного, на зміцнення матеріальної бази використано 126 мільйонів гривень. Минулий рік був плідним і для освітянської сфери: відновлено 39 дитячих садочків, створено понад півтори тисячі місць у дошкільних навчальних закладах, ремонти роботи здійснені у 281 садочках, у 207 школах замінено 100% вікон на енергозберігаючі, 32 школи отримали нові котли. На виконання зробленого пішло 220 мільйонів гривень. Галузь культури Вінниччини теж зазнала небачених протягом десятиріччя позитивних змін. Так, за словами голови облдержадміністрації, у 2013 році в цій галузі було відремонтовано 657 закладів і на зміцнення їх бази використано 63,4 мільйонів гривень. «Зведені цифри за останніх півтора десятки років були меншими ніж за один минулий рік», - наголосив Іван Мовчан.
В агропромисловому комплексі в поточному році намолочено понад 5 мільйонів тон зернових, в регіоні працювали 9 цукрових заводів. « Це єдина область в Україні яка зберегла всі заводи, що працювали у 2012 році. Вироблено 25% загальнодержавного цукру. Середня заробітна плата в АПК зросла на 15 відсотків», наголосив Іван Мовчан.
На благоустрій населених пунктів Вінниччини витрачено торік 186 мільйонів гривень. На даний час в усіх районах області створено центри надання адміністративних послуг, 6 з них уже розпочали прийом громадян, решта почнуть працювати протягом січня місяця. Результативно працює на Вінниччині програма «Доступне житло». «Сьогодні в 17 районах області активно включилися в роботу по будівництву доступного житла. Протягом 2013 року 130 сімей регіону стали учасниками Програми та отримали оселі на пільгових умовах», - повідомив голова облдержадміністрації. За його словами ця робота буде продовжуватися і в цьому році. «Необхідно зосередити зусилля на доступності якісної медицини, освіти та культури у сільській місцевості. Це основні акценти. Протягом цього року ми завершимо на первинній ланці всі ремонтні роботи по ФАПах і амбулаторіях. Паралельно будемо відпрацьовувати вторинну ланку. Планується зробити ремонт всіх будівель обласної лікарні імені Пирогова. На даний час готується проект реконструкції всіх приміщень, підготовлені усі документи по перинатальному центру, узгоджуються усі питання по хірургічному корпусу. До кінця 2014 маємо все це зробити» - підкреслив Іван Мовчан.
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА