Запрошуємо на виставку вишивок
02.04.18

   Великдень – Христове Воскресіння!  Так називається свято, яке відображає завершення найзаповітнішої мрії людства  - подолання  смерті. Великдень - найбільше  християнське свято.

  Христос Воскрес! -  у цих коротких  словах – світло нашої віри, радість нашої надії, любові.  Немає свята більш радісного, ніж  Світле  Христове Воскресіння.

  Христос  Спаситель Своєю смертю переміг нашу смерть, і Його Воскресіння стало вірною запорукою  воскресіння  кожного з нас.

  За  переказами, щастя ходить поміж людьми у ніч перед Великоднем  і, зустріти його може той, хто не спить.

  Християни цієї ночі йдуть до церкви на всеношну. А той, хто залишається вдома, має засвітити лампадку перед образами та свічку на вікні. Біля церкви також розпалюють вогонь, щоб янголи з неба бачили, як люди святкують.

  Під час Великодньої служби святять паски, писанки, крашанки.  Відразу після богослужіння люди вітають одне одного словами «Христос Воскрес!» і відповідають: «Воістину Воскрес!», тричі цілуються і обнімаються з писанками та крашанками.

  Добрі господині  після  служби в церкві не поспішають за  святковий  стіл, а спочатку обходять своє господарство, пригощаючи худобу маленькими шматочками паски.

  Лише  після цього господар заходить до хати і вся родина сідає до святкового столу. Усі моляться , а потім розпочинають святкову трапезу.

  Колись запорожці  склали такого великоднього вірша:

 Христос Воскрес!

 Рад мир увесь

Дождались ласки!

Тепер усяк наїсться всмак паски…

  Тож, з  Великодніми святами усіх  українців!  Нехай вони принесуть в кожну оселю мир, добро, щастя! А Демівська сільська бібліотека запрошує усіх бажаючих ознайомитись з виставкою вишивок  «Христос Воскрес!  Воскресне Україна!»

123