Затверджено зразок бланка службового посвідчення
17.01.19

 З огляду на розвиток цифрових, поліграфічних та захисних технологій, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1137 “Про затвердження зразка та технічного опису бланка службового посвідчення з безконтактним електронним носієм” бланки службових посвідчень пропонується виготовляти за єдиним зразком у форматі пластикової картки типу ID-I з безконтактним носієм.

     Персоналізація бланку службового посвідчення буде містити як візуальну інформацію про посадову особу, її статус та повноваження, так і інформацію яку буде занесено до безконтактного носія. Необхідність прийняття рішення зумовлена розрізненістю форм бланків посвідчень. Крім того, в основному службові посвідчення виготовляються у формі паперових книжечок, що робить такі посвідчення легкодоступними до підробки, а також впливає на можливість достовірності встановлення особи власника посвідчення та визначення правомірності його представницьких повноважень.

        Зазначеною постановою Кабінету Міністрів України затверджено зразок та технічний опис бланка службового посвідчення посадових осіб та працівників органів виконавчої влади та Секретаріату Кабінету Міністрів України з безконтактним електронним носієм.

123