Зелена красуня до Новорічних свят
14.12.17

   Вже не за горами Новорічні свята. Ну звичайно, який Новий рік без новорічної красуні, адже вона є головним атрибутом на святі. Зелена, пухната красуня, піднімає святковий настрій і дорослим і дітям.

 ДП «Чечельницьке лісове господарство» напередодні новорічних і різдвяних свят гарантує   забезпечення всіх бажаючих жителів району  новорічними ялинками.  У цьому році лісгосп підготував для  реалізації  хвойні породи такі як: ялина європейська, сосна кримська, сосна звичайна вирощені  на спеціальних плантаціях. Розмір і ціна новорічних красунь згідно прейскуранту задовольнить кожного бажаючого її придбати. А саме: сама найменша красуня коштуватиме 70 гривень, а сама більша (3,5-4 м) 480 грн.

А тим, хто потайки збирається до лісу за ялинкою чи сосною варто пам’ятати, що незаконно зрубане деревце обійдеться від494,46грн до 862,29 грн. Тож потрібно подумати, чи варто затьмарювати собі свято, чи придбати її законним шляхом та не нанести невиправну шкоду лісу.

         Також адміністрація лісгоспу  наголошує, що з метою охорони хвойних насаджень та попередження від самовільних рубок у передноворічний період будуть проводитись спільні рейди лісової охорони з працівниками поліції для перевірки законності, придбання та перевезення новорічних ялинок на автомобільних дорогах.

Щодо штучних ялинок, то слід знати наступне. До складу штучних ялинок нерідко входить хлорвініл – вид пластику, до назви якого часто добавляють слово «ядовитий». Цей матеріал виділяє шкідливі токсичні речовини при виробництві, а також знаходячись у вас вдома не робить повітря чистішим.

Виходячи з вищесказаного висновок один – як би не сяяла різнокольорова штучна ялинка, справжню пахучу зелену ялинку на Новий рік не замінить нічого.

 

Лісівники ДП «Чечельницьке лісове господарство»» щиро вітають всіх громадян району з наступаючим - Новим Роком.

 

Інженер охорони лісу

ДП «Чечельницьке ЛГ»

Шахворостова О.І.

123