Зелені свята для пристарілих веребчан.
19.06.17

       В рамках культурно–мистецького факультету Університету 3-го віку відбулося свято Святої Трійці для пристарілих веребчан. Учасники заходу мали змогу ознайомитися з виставкою вишитих робіт сільських майстринь. Це не просто вишиті картини, а неповторна краса щедрої душі авторів. Приміщення, де відбувалось свято було  встелено тканими килимами і нагадувало велику сільську хату з вишиванками, чар–зіллям.

Швидко біжить час. Кажуть в народі: «Молодість відлетіла, не попрощавшись, а старість прийшла, не привітавшись…». Та життя вимірюється не роками, а добрими справами підопічних, які були запрошені  директором територіального центру Гарник Л.Г. та соціальними робітниками. Привітавши присутніх із святами, начальник управління праці та соціального захисту населення Станіслав Мартинюк поінформував присутніх про процедуру оформлення субсидій. Ознайомив, що певні категорії населення забезпечуються безкоштовними путівками на санаторно–курортне лікування. Наголосив, що в районі почала активно діяти програма «Доступні ліки» завдяки якій люди, що страждають на бронхіальну астму, серцево – судинні  захворювання та цукровий діабет ІІ типу внесені до відповідного реєстру і зможуть безкоштовно або з незначною доплатою отримувати в аптеках медикаменти. На завершення він подякував соціальним працівникам, які доглядають одиноких громадян.

Долучилася до виступу й Любов Григорівна, яка розповіла, про неповторність Зелених свят. Квіти й трави, зібрані та засушені у ці дні, володіють особливими властивостями – вони цілий рік будуть мати потрійну силу для зцілення. В цей день наші пращури відпочивали і молилися – знаходили спокій морально і фізично.

Сільський голова Блиндур С. А. передав музичну естафету художньому керівнику Мельнику С. А. Лунали пісні, ласкаві й ніжні, спокійні і зворушливі. Чарували всіх своєю мелодійністю у виконанні учнів місцевої школи й сільських аматорів. Бурхливі оплески глядачів додавали піднесеного настрою учасникам концерту.

Присутні та запрошені, перемовлялись між собою, що давно не відчували себе такими щасливими і на душі ставало так добре і по – родинному затишно…

  

  

  

123