Житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
07.12.17

З метою придбання житла для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на Чечельницький район передбачається надати субвенцію у сумі 250 тис грн з державного бюджету. Про це сьогодні розповіла на розширеному засіданні комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво, придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації  заступник голови райдержадміністрації Ольга Беседа.

Розкриваючи питання вирішення проблем житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Ольга Віталіївна зазначила: «За ініціативи Уряду України та Президента України прийнято постанову Кабінету Міністрів України про надання субвенцій на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На даний час уже визначено трьохкімнатну квартиру, яку заплановано придбати за державні кошти для даної категорії дітей як соціальне житло. Це – перший крок. В подальших планах – придбання будинку сімейного типу для дітей, які будуть знаходитись на вихованні прийомних батьків».  

Про проведену роботу з даного питання доповіла завідувач сектору опіки та піклування служби у справах захисту дітей районної державної адміністрації Наталія Воліковська. - Хочу наголосити, що сьогодні на первинному  обліку у службі знаходиться 48 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 5 проживають в інтернатних закладах. До 2021 року дані заклади прикоротять своє існування, а отже їх вихованцями будуть опікуватись місцеві органи. Для батьків-вихователів, які візьмуть на виховання більше 5-ти прийомних дітей держава зобов’язується виділити субвенцію на придбання зручного будинку, - зазначила Наталія Володимирівна.

Довідково: на даний час у Чечельницькому районі не створено жодного дитячого будинку сімейного типу.

Усім, хто планує взяти дітей під опіку чи піклування, а також стати вихователями у дитячих будинках сімейного типу, необхідно звернутися в службу у справах захисту дітей Чечельницької районної державної адміністрації за адресою: Чечельник, вул. Героїв Майдану, 31 тел. 2-21-79

   

123