Жива криниця- жива водиця
06.07.16

  Вкотре працівники  національного  природного парку «Кармелюкове  Поділля»  провели акцію відкриття  відновленого джерела - гідрологічної пам’ятки , яке  знаходится на території  с.Берізки-Чечельницькі.  Таких джерел в нашому районі є лише два. Тому відновлення такої рідкісної пам’ятки є особливо знаковим. Воду з цього джерела брали люди з навколишніх будинків, лісники, пастухи, грибники. Пізніше напували худобу, яка затолочила землю навколо джерела, зробивши незручним підхід до нього. Тому працівники  національного  природного парку «Кармелюкове  Поділля»  проявили ініціативу та впорядкували місцину навколо джерела, попрацювали на славу – розчистили та обгородили струмочок, облаштували лавки, зробили гарний  паркан та побілили його, а місцеві жителі посадили квіти. Особливо хочеться відзначити надзвичайно ошатний комплекс  наочної  агітації , на якому розміщені охоронний та інформаційний знаки , і який встановлено над джерелом .

На захід з такого приємного приводу прийшли місцеві жителі, діти, представники Берізко-Чечельницької  сільської ради. До них з вітальним словом звернулася заступник директора національного парку «Кармелюкове Поділля» Ганна Дудник, яка підкреслила , що все що зробили працівники Парку , направлене на користь громаді. Вона передала умовний ключ від джерела представникам сільської ради, подарувала  кухлик, щоб зручніше було пити цілющу воду.  Начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреаційного благоустрою Людмила Стороженко подарувала присутнім вірша.

Підсумувала невеличке свято заступник голови районної ради Наталія Крук, яка зазначила, що збереження навколишнього середовища має бути одним із найважливіших пріоритетів у нашій державі.

По закінченню заходу всі пригощалися смачною водою з цілющого джерела.

      

      

123