"Живильне джерело Стратіївки"

 

 
28 січня 2015 року в приміщенні актового залу КЗ «Стратіївський НВК І-Шст.» відбулася зустріч представників проекту «Місцевий розвиток, орієнто-ваний на громаду - III» та жителів села Стратіївка. Метою заходу було під-писання угоди про партнерство між Програмою розвитку ООН та Стра-тіївською сільською радою.
«Даний проект, починаючи з 2008 року, активно діє по всій території України та вже об'єднав близько 2000 населених пунктів. У 2014 році розпочалася 3-я фаза проекту, учасником якої і стала Стратіївська громада. Загалом в Чечель-ницькому районі зареєстровано 4 громади для участі в проекті: дитячий садок с. Рогізка, дитсадок «Капітошка» смт. Чечельник, сільська рада с. Стратіївка та дитячий садок с.Вербка», - розповіла представник проекту у Вінницькій області Анастасія Ланіна.
На зустрічі також були присутні і представники районної ради та райдержадміністрації. За ініціативи начальника управління економіки райдержадміністрації Савчука Віталія Воло-димировича та громадян села було обрано назву та голову громадської організації. «Починаючи з цього дня у вашому селі діє власна громадська організація «Живильне джерело Стратіївки» на чолі з її головою Килівником Юрієм Леонідовичем», - привітав присутніх Віталій Володимирович.
Після офіційних пере-мовин та домовленостей представники проекту та громада у невимушеній обстановці обрали сек-ретаря, скарбника та членів оргкомітету орга-нізації. Переглянувши презентацію про перс-пективи та можливості проекту, громада обмір-кувала план та способи реалізації своїх бажань.
Нагадаємо, що нас-тупна зустріч пред-ставників проекту з громадською організацією запланована на березень 2015 року.
 
Довідка.Проект «Місцевий розвиток, орієн-тований на громаду - ІІІ» - спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН, покликаний пом'якшити соціальні, економічні та екологічні проблеми сільської місцевості.
Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку шляхом зміцнення спільного управління та заохочення місцевих ініціатив по всій Україні. Такі ініціативи успішно реалізовані завдяки об”днанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.
Проект працює в усіх областях України. Відбір місцевих рад відбувається шляхом відкритого конкурсу. Критерієм відбору є соціально-економічні труднощі та готовність місцевої влади спів-фінансувати проекти громад.
Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III» виконуватиметься протягом 2014-2017 років, загальний бюджет становить 23,8 млн. євро, наданих Європейським Союзом та ПРООН.