Знай наших!
03.04.19

16 березня 2019 року у великій залі Вінницького коледжу культури і мистецтв імені Миколи Дмитровича Леонтовича відбувся фестиваль «День українського баяна і акордеона».  Цей захід пройшов під егідою Національної всеукраїнської музичної спілки та Асоціації  баяністів і акордеоністів України,  управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації,  Вінницького коледжу культури і мистецтв  ім. М.Д. Леонтовича. 

     У концерті фестивалю взяли участь більше 30 учасників мистецьких шкіл міста та області,  студенти коледжу культури та мистецтв ім. М.Д.Леонтовича. А також завітали відомі виконавці із Польщі,  лауреати та володарі гран-прі численних міжнародних конкурсів у Франції, Німеччині, Швейцарії, Фінляндії, Хорватії, Італії, Бельгії та ін. країн.

    Представником Чечельницького району на обласному фестивалі став учень 5 класу Чечельницької ДМШ Мочульський Олександр, який виконав український народний танець «Гопак» в обробці М.Дізоля. Слухачі були вражені високою майстерністю виконання, отримавши неперевершені враження та позитивні емоції. Організатори фестивалю зазначили, що саме завдяки фанатам музичного мистецтва, таким  як Олександр, фестиваль відновить втрачені позиції та поверне інтерес до баяна і акордеона.

 Сьогодні юний артист разом зі своїм викладачем Мельничук Валентиною Георгіївною, готуються до наступного конкурсу, який відбудеться зовсім скоро.

Чечельничани гордяться Олександром, бажають натхнення, реалізації всіх творчих планів та перемог не лише в музичних конкурсах, а й у всіх життєвих ситуаціях.

123