Зустріч до Дня бібліотек
03.10.16

Бібліотека – храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати. А працівники бібліотек, докладають багато зусиль, уміння, винахідливості, щоб   бібліотека   стала прихистком для  кожного. 

     Всеукраїнський день бібліотек – данина великому внеску бібліотек у культуру та науку нашої країни. Держава належним чином оцінює значення бібліотек. Тому зовсім не випадково, у рік тисячоліття літописання і книгодрукування Президент України своїм Указом проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек.

   Чечельницька центральна районна бібліотека славиться своїм бібліотечним корінням. Напередодні       свята завітали      в        книгозбірню        любителі друкованого  слова         -родина     Іваськів.     Поспілкувалися з колегами,поділилися  спогадами  про  прочитані  книги і їх неперевершену роль  в  житті   Катерина   Юхимівна  і         Марія         Юхимівна. Приємно    розуміти, що читання, освіта спpиймаються в цій сім’ї   як один із важливих способів пеpедачі знань і досвіду поколінь, як засіб досягнення додаткового матеpіального благополуччя внаслідок підвищення інтелектуального рівня .         Адже Катерина    Юхимівна  40роківпропрацювала в бібліотеці, 10 з них-директором  бібліотеки. «День сімейного читання», присвячений родині Іваськів показав  любов цілого покоління  до  бібліотеки і її роль у навчання та вихованні.  Для  молодшого  покоління – старше передало  естафету читання і слова натхнення: «Читайте, читайте разом зі своїми дітьми! Адже разом прочитана і „продумана” книга — це ваше спільне нове не лише смислове, але й емоційне „поле”, яке не тільки дає простір новим темам для спілкування, а й зачіпає глибинні струни сердечні й душевні”.

123