Акція "Дорога до вибору"
27.09.19

Чечельницькою районною філією Вінницького обласного  центру зайнятості  значна увага приділяється роботі з жителями сільської місцевості, адже ні для кого не є секретом, що громадяни, які мешкають в сільській місцевості мають більше труднощів у вирішенні проблеми зайнятості ніж жителі міста. Директор  Чечельницької районної філії спільно з соціальними партнерами     провели 26 вересня 2019  року  виїзну акцію     в територіальній  громаді села Попова Гребля. В робочій групі взяли участь директор  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Фаренюк, начальник   управління праці та соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк.

 Основна мета акції - ознайомлення учасників з послугами, які надає служба зайнятості роботодавцям та безробітним. Обговорення питання стосовно змін  у чинному  законодавстві про зайнятість, можливість оперативного працевлаштування на вільні робочі місця, залучення до тимчасових та громадських робіт, підвищення кваліфікації, попередження «тіньової зайнятості», знайомство з онлайн–сервісами служби зайнятості.

       В рамках загальнообласної профорієнтаційної акції «Дорога до вибору»  під гаслом «Зроби свій вибір сам!» провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Чечельницької  районної філії Вінницького ОЦЗ Алла Овчар  провела профорієнтаційний захід для учнів 8-11 класів КЗ "Поповогребельська СЗШ І-ІІІ ст."

          Для того, щоб зробити свідомий вибір свого професійного майбутнього треба мати чітке уявлення про власні інтереси, здібності, нахили, орієнтуватися в перспективах сучасного ринку праці.

       Метою профорієнтаційної роботи центру зайнятості є:

               - розширення уявлення школярів про професії;
               - виховання інтересу до свідомого та реального вибору професії;
               - розвиток бажання до набуття професійних вмінь та навичок та ін.
             Молодь  дізналась про те, наскільки важливо зробити правильний вибір майбутньої професії у реальному житті, адже саме це допоможе стати успішними і знайти себе в житті.
             Школярі з великим інтересом пройшли профорієнтаційне тестування, взяли участь у вікторинах, активно обговорювали та виконували поставлені завдання, отримали цікаву і важливу інформацію, дізнались про Платформу профорієнтації та розвитку кар`єри Державного центру зайнятості, сервіс з онлайн–тестування  "Моя професія".
Захід пройшов у дружній, відвертій атмосфері.

Директор  Олена Котенко

 

 

123