Бершадська місцева прокуратура інформує
01.04.20

Бершадською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння шахрайським способом жителем Чечельницького району бюджетними коштами.

Як встановлено органами досудового розслідування, житель Чечельницького району, будучу головою фермерського господарства, подав до Чечельницької районної філії Вінницького обласного центру зайнятості заяву про призначення допомоги по безробіттю, в якій шляхом обману, з метою заволодіння коштами державного бюджету, приховав факт реєстрації себе як голови підприємства, що позбавило б його права на отримання допомоги. В результаті зазначених дій, громадянином протиправно отримано бюджетні кошти в загальній сумі 22 599,15 грн, призначених як допомога по безробіттю.

На разі Бершадською місцевою прокуратурою за даним фактом скеровано до суду обвинувальний акт відносно вказаної особи за ознаками злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прокурор Чечельницького відділу Бершадської місцевої прокуратури  Денис Трембовецький

 
 
123