Будівництво полігону ТПВ стало можливим завдяки децентралізації
14.07.17

13 липня у м. Тульчин відбулось урочисте відкриття нового полігону ТПВ.

Будівництво полігону стало можливим завдяки спільному Швейцарсько-українському проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

У рамках заходу було проведено кругли стіл «Регіональні та міжмуніципальні рішення у сфері поводження з твердими побутовими відходами»,  у якому взяли участь голова ОДА Валерій Коровій,  заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, представник Мінрегіону Максим Баринов, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш, керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець очільники Тульчина, представники об’єднаних територіальних громад. Було обговорено питання, пов'язані із плануванням та виконанням ініціатив, спрямованих на покращення ситуації у сфері поводження з ТПВ, зокрема у контексті об'єднання громад, співробітництві територіальних громад, з урахуванням Національної та регіональної стратегій у Вінницькій області. Після круглого столу, відбулось урочисте відкриття нового полігону ТПВ у Тульчині.

З метою ознайомлення кращих практик місцевого самоврядування, процесу децентралізації влади та інтегрованого поводження з ТПВ, від Чечельницького району в заході взяли участь: Віталій Савчук - перший заступник голова РДА та Лариса Шабельник - фахівець з впровадження інноваційних програм селищної ради.

         

123