Чечельничани святкували 73-ю Переможну весну
09.05.18

Сьогодні, 9 травня, відбулися заходи до Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Урочистою ходою, під звуки оркестру пройшли жителі селища від центральної площі до Меморіалу Слави, що знаходиться у центральному парку. Перед зібранням виступив голова районної ради Сергій П’яніщук. Він зазначив, що сьогодні, як і 73 роки тому, до зброї стали онуки ветеранів, щоб захистити територіальну цілісність України. – Ми господарі на своїй землі і маємо пам’ятати, що той, хто захищає свою землю – завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучої нашої Перемоги в ім’я європейського майбутнього рідної Батьківщини і віри в те, що на нашій українській землі знову настане мир , - зазначив Сергій Вікторович.

З вітаннями і словами вдячності до ветеранів, захисників України, звернулися селищний голова Світлана Палісіка та голова ветеранської організації Петро Гук. Про дорогоцінні хвилини миру на передовій говорив учасник бойових дій на сході України Валерій Шумило. Він наголосив, що захисники, які сьогодні відстоюють ціліснісність кордонів України, повернуться до своїх домівок з перемогою.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя Меморіалу вшанували чечельничани пам’ять за загиблими у Другій світовій війні. На самкінець, учасники зібрання мали можливість насолодитися тематичною концертною програмою, підготовленою аматорами районного будинку культури, молоддю, школярами та вихованцями дитячого садочку.

123