Чечельниччина діє на попередження розповсюдження COVID-19
28.04.20

«Всі служби, управління та відділи райдержадміністрації чітко виконують усі пункти протоколу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В установах освіти до 12 травня оголошено карантин. Організовано дистанційний процес навчання, скасовано всі масові заходи, установи, організації і вулиці обробляються спеціальними дезінфікуючими засобами. Через ЗМІ та радіо жителям повідомляють про поточну ситуацію, а також інформують про симптоми і запобіжні заходи, які рекомендовані МОЗ України», -  зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук.  

Районною  комісією  з  питань техногенно-екологічної  безпеки та  надзвичайних  ситуацій прийнятими рішеннями виділялися кошти  з резервного фонду районного  бюджету   для попередження  занесення  на  територію  району  коронавірусу. На даний час для медзакладів вже придбано: медзасоби і медпрепарати; антисептики; дезінфікуючі засоби; одноразові рукавички, маски та респіраторні маски; безконтактний термометр, розпилювач, біозахисні костюми та одноразові халати, швидкісні тести для визначення коронавірусної інфекції, бензин. 

У лікарні створено запас засобів індивідуального захисту для медичних працівників, які, в разі потреби, працюватимуть із хворими на коронавірусну інфекцію: комбінезони, протичумні костюми, хімстійкі гумові  та латексні рукавички, захисні окуляри, респіратори, одноразові халати і фартухи, одноразові та марлеві маски.

Із районного бюджету виділено більше 360 тис. грн, з яких 253,5 тис. грн - для забезпечення посиленої готовності закладів охорони здоров’я району до боротьби з пандемією коронавірусу. Крім того, на 106,5 тис. грн закуплено  та передано  районному  сектору ДСНС  та  районному  відділенню  Нацполіції акумуляторні оприскувачі, засоби захисту і дезінфекції; придбано 48 захисних комбінезонів для працівників невідкладної медичної допомоги та 75 для сільських рад (на здійснення поховання хворих на коронавірусну інфекцію).

Днями, перебуваючи із робочою поїздкою у Чечельницькому районі, начальник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук подякував першому заступнику голови райдержадміністрації Віталію Савчуку, голові районної ради Сергію П’яніщуку та селищному і сільським головам, які у такий скрутний час виділили кошти із місцевих бюджетів для покращення матеріального забезпечення пожежної частини Чечельника. 

«Ми не залишимо своїх людей з цією бідою сам на сам. Дякую аграріям, бізнесу і всім тим, хто долучився до збору коштів на підтримку медичної галузі. Безумовно, у разі потреби будуть виділені додаткові кошти із місцевого бюджету на придбання ліків та медичного обладнання. Робитимемо все можливе, щоб спільно протистояти цій хворобі», - запевнив голова районної ради Сергій П’яніщук.

 

 
 
123