Додаток «Дій вдома» має нову назву «Вдома» та нові функції
03.12.20

Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Руслан Кучер, під час брифінгу, додаток «Дій вдома» зазнав змін. Зокрема змінилась назва додатку на «Вдома» та з’явились нові функції, серед яких «покинути місце самоізоляції» та сповіщення при отриманні негативного ПЛР-тесту.

«Я хотів би поділитися напрацюваннями та інноваціями у додатку «Вдома», над яким команда Міністерства цифрової трансформації разом з нашою командою МОЗ працює і продовжує його розвивати. Наразі цей додаток попередньо називався «Дій вдома». Пройшов ребрендинг, він називається «Вдома» і призначений для моніторингу дотримання умов самоізоляції громадянами і особами, які перебувають на території України, відповідно - з підтвердженим діагнозом «COVID-19». Як відбувається цей моніторинг насправді всі знають: у багатьох цивілізованих країнах ці моніторинги організовані приблизно по такому самому принципу – є відповідний додаток, який перевіряє, чи дотримується та чи інша особа питань самоізоляції», - повідомив Руслан Кучер.

Також заступник зауважив, що технологію не змінювали, а взяли «перевірений варіант»: «Це робиться по принципу, коли фотографія тієї чи іншої особи, звіряється з еталонною фотографією на місці, де людина перебуває на самоізоляції, і на це накладається геолокація. Тобто ви, при встановленні додатку сфотографувалися раз, потім ви вказали своє місце самоізоляції і вам періодично приходить сповіщення про те, що необхідно перевірити. Ви фотографуєте себе на фоні, система перевіряє, чи це дійсно ви, а також звіряються координати GPS, щоб перевірити, чи ви знаходитесь саме там, де вказано місце самоізоляції».

Заступник міністра також зазначив, що оновлення, яке вже вийшло для додатка «Вдома», включає у собі:

  • таймер на 24 години для досягнення користувачем місця самоізоляції;
  • дію «покинути місце самоізоляції», якщо потрібно вигуляти собаку чи сходити в аптеку, або поїхати на тестування;
  • збільшений термін верифікації з 15 до 20 хвилин, який відводиться на те, щоб зробити фотографію у місці самоізоляції;
  • сповіщення при отриманні негативного результату ПЛР-тесту;
  • функцію перевірки наявності симптомів;
  • можливість поінформувати про контактних осіб;
  • аналітику по регіонах.
123