Енергозбереження очима дітей
06.06.16

Підведено підсумки конкурсу малюнку "Енергозбереження очима дітей", організованого проектом «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».Оргкомітет у складі:  координатор Проекту ЄС ПРООН  у Вінницькій області АнастасіяЛаніна, начальник відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл-інтернатів департаменту освіти і науки Вінницької ОДА ТетянаЛісогурська, генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук та іншими оцінив  креативну творчість і знання  підростаючого покоління Вінниччини з питань економії та ощадності  енергоресурсів.

Як повідомила на початку засідання  Анастасія Ланіна, у конкурсі взяли участь діти віком від 7-ми до 16-ти років. Загалом надійшло майже 200 робіт, кожна з яких відобразила творче бачення заявленої теми.

 Найкращою визначили роботу десятирічної школярки з Чечельника Дарини Буренко. Друге місце вирішили розділити між двома учасниками – 11- літньою Оленою Гуренко з Чечельника і 15-річним  Максимом Дешевим з Калинівки. Переможцями третьої премії стали: учень 3 класу НВК ЗНЗ I-II ст. с. Тернівка Бершадського району Володимир Питей, учень 2 класу Крижопільської СЗОШ  I-III Ярослав Шевчук та учениця 5 класу Кошаринецької СЗОШ  I-II ст. Барського району Дарина Мачельницька. Окремо судді виділили творчу роботу 11-річної Вікторії  Істратової з Чечельника. Як було сказано, за креативний підхід до теми.

Сьогодні голова райдержадміністрації С.Пустовий запросив переможців та особисто вручив їм  цінні призи –сучасні гаджетита стильні аксесуари.

- Даний конкурс  покликаний на виховання у підростаючого покоління економії енергоресурсів. Приємно, що саме маленькі мешканці нашого району стали переможцями у цьому поважному конкурсі і виразили в своїх роботах ставлення до енергозбереження, - наголосив Сергій Михайлович на особистій зустрічі. Очільник району пригостив школярів солодощами і подякував батькам за виховання дітей. На зустрічі була присутня директор районного будинку дитячої творчості С.Ситник. Вона виразила подяку організаторам конкурсу і додала, що всі діти є вихованцями РБДТ і з задоволенням беруть участь у подібних проектах.

Додамо, Проект ЄС ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» діє на теренах України та, зокрема, Вінницької області з 2008 року. Нині триває його третя фаза із загальним бюджетом 23,8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 мли. євро) та ПРООН (800 тис. євро). Мета проекту – сприяння сталому соціально-економічного розвитку шляхом зміцнення спільного управління та заохочення місцевих ініціатив по всій Україні. Такі ініціативи успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцеві, районні та обласні  влади, Проекту та  приватних спонсорів.

Завдяки Проекту ЄС ПРООН У МРГ Вінниччина, у порівнянні з іншими регіонами країни,  має найбільше  проектів  з енергозбереження та енергоефективності – майже 80%, решта – охорона здоров’я, водопостачання, охорона довкілля та економічні  проекти.

 

 

 

 

123