Гендерна рівність на місцевому рівні
03.10.16

З метою підвищення професійної компетенції державних службовців, відповідальних за реалізацію державної сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми, 29-30 вересня 2016 року у м. Вінниця відбулася обласна семінар-нарада на тему: «Стан та перспективи реалізації державної сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на місцевому рівні», організована та проведена Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації.

У заході взяли участь представники райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення та громадських організацій. Чечельницький район представив провідний спеціаліст сектору молоді та спорту В.Головань.

На заході розглянуто такі питання:

1. Забезпечення гендерної рівності як складової євроінтеграційних цінностей та прискорення гендерних перетворень на місцевому рівні.

2. Активізація роботи щодо ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Забезпечення їх права на отримання державної допомоги.

3. Підвищення престижу сім’ї та пріоритетні завдання в умовах сьогодення.

4. Пріоритетні напрямки роботи у сфері попередження насильства в сім’ї.

«У тих складних умовах, в яких наразі перебуває наша держава, управлінці повинні акумулювати усі наявні ресурси: людські, фінансові, матеріальні, а також горизонтальні та вертикальні зв’язки задля вирішення нагальних питань на належному рівні», - зазначила Ірина Коцюбівська, заступник директора Департаменту - начальник управління молодіжної політики та оздоровлення.

Учасники семінару-наради обговорили актуальні питання та надали конструктивні пропозиції до проекту Обласної комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми на період до 2021 року.

Представники громадської організації «Прогресивні жінки», Вінницького обласного об’єднання громадських організацій «Відкрите суспільство», Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» презентували досвід роботи у сфері попередження насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та протидії торгівлі людьми. 
Під час проведення заходу всіх учасників забезпечено відповідними методичними матеріалами та тематичною інформаційною продукцією для подальшого розміщення її у містах та районах області.

123