Голова Верховної Ради України Володимир Гройман не виключає

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман не виключає можливості обговорення питання про зменшення кількості народних депутатів

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман не виключає можливості обговорення питання про зменшення кількості народних депутатів.

Відкриваючи чергове засідання Конституційної комісії у п’ятницю, В.Гройсман повідомив про надходження від Президента України кількох петицій, зокрема, щодо позбавлення народного депутата мандата за три прогули пленарних засідань та про зменшення кількості депутатів до 100 осіб.
Щодо першої петиції, керівник Парламенту звернувся до членів Конституційної комісії з проханням «опрацювати і висловити свою позицію».
В.Гройсман висловив свою позицію стосовно другої петиції, зазначивши: «Вважаю, що з точки зору кількості депутатів, - то нам є, над чим працювати, і я думаю, що зменшення кількості депутатів Верховної Ради України, - до речі, так, як ми зробили зменшення кількості депутатів місцевих рад, - може позитивно вплинути на підвищення якості роботи українського Парламенту».
«Але це питання дискусійне, ніхто не говорить, що це має бути сто депутатів, але я переконаний у тому,що кількість має бути такою, яка б надавала можливість ефективно представляти український народ в українському Парламенті, а також ефективно виконувати свої обовязки», - додав Голова Верховної Ради.