Грип в Україні: починають закривати школи
02.02.18

В українських школах почали оголошувати позачергові канікули. Через епідемію грипу, яка набирає обертів, в Україні масово закривають школи.

За даними департаменту охорони здоров’я, у Вінниці від початку епідемічного сезону зареєстровано 38 836 випадків захворювань на грип та ГРВІ. З них – 22 728 дітей. Як повідомляється на офіційному сайті міськради, у Вінниці вже від середи чиновники закрили всі школи міста. Вінниця стала першим обласним центром, де оголосили карантин через респіраторні вірусні захворювання.

Окрім того, на Закарпатті навчання призупинили в двох районах. Там позачергові канікули розпочали ще 29 січня, які триватимуть до 9 та 16 лютого. Тим часом на Дніпропетровщині більше ста класів закрили через грип. У зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово припинені заняття в школах Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Нікополя та Павлограда.

В Запоріжжі через вірусні захворювання на дострокові канікули пішли 38 класів. Також, з 2 лютого на тиждень закриють школи і в Житомирі.

Епідемічний поріг захворюваності грипом в цих регіонах не перевищений, проте освітяни та чиновники вирішили перестрахуватися.

За даними Центру суспільного здоров’я, за четвертий тиждень січня спостерігалась низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ. Грипом за вказаний період захворіло 181 287 людей, серед них 66,4 % - діти до 17 років. Інтенсивний показник не перевищує епідпоріг по Україні та становить 467,3 на 100 тис. осіб, що на 13,8 % більше, аніж попереднього тижня, та на 19,9 % менше, ніж протягом аналогічного періоду минулого сезону.

Нагадаємо, раніше в Києві забили тривогу через спалах грипу та ГРВІ.  

123