Координувати роботу на місцях

Міністри Уряду зобов'язані регулярно виїжджати в регіони України і особисто координувати роботу на місцях. До цього їх закликав Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов під час засідання Кабінету Міністрів, яке відбулося під його головуванням.

«Реальні проблеми людей можна дізнатися тільки на місцях, тобто в регіонах. Звертаюся до членів Кабінету Міністрів: виїжджайте в регіони і координуйте роботу на місцях. Жоден звіт не замінить нам особистого спілкування з людьми», - зазначив Сергій Арбузов.

Він додав, що на цьому тижні ознайомився з діяльністю Центру надання адміністративних і соціальних послуг «Прозорий офіс» у Вінниці. І перші результати його роботи доводять, що такий формат є ефективним - він може розглядатися як модель для поширення на всю Україну.

«Доручаю Міністру соціальної політики взяти під особистий контроль втілення цієї ініціативи - до кінця 2014 р. такі «прозорі офіси» повинні бути створені в обласних центрах України. Їх робота повинна бути побудована на основі Єдиної інформаційно-аналітичної системи соціального захисту населення», - додав Перший віце-прем'єр.

Він підкреслив, що вдосконалення системи державної соціальної допомоги та соціальних послуг є важливим питанням для країни.

«Система соціального забезпечення не повинна бути перешкодою, яку людям потрібно долати. Головна мета - забезпечити адресність соціальної підтримки, зробити послуги якісними і доступними, і головне - зручними. Важливим кроком у цьому напрямку є створення мережі центрів з надання адміністративних та соціальних послуг», - сказав Сергій Арбузов.

Подібні центри працюватимуть за принципом єдиного вікна, який є набагато більш зручним, зокрема, для соціально вразливих верств населення.

«За допомогою таких центрів ми забезпечимо нову якість роботи з людьми - зменшимо кількість паперів, які потрібно збирати і обробляти, і підвищимо ефективність використання коштів. Фактично, це буде реалізація на практиці європейських стандартів соціальної підтримки населення», - підбив підсумок Сергій Арбузов.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ПЕРШОГО ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА