Легалізація зарплати - соціальний захитст працюючих
05.12.16

Згідно розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 16 вересня 2016р. № 670 в Чечельницькій районній державній адміністрації проводяться щотижневі засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на які запрошуються керівники підприємств, фізичні особи-підприємці, які не оформляють трудових відносин з працівниками та не дотримуються законодавства про працю при виплаті заробітної плати працівникам.

02.12.2016р. під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації – Савчука В.В. відбулося чергове засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на яке були запрошені 3 роботодавці, які порушили законодавство про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками та дотримання мінімальної заробітної плати. З числа запрошених 2 фізичних особи – підприємці (Дубонос Г.І., Лабунчак О.В.) не з’явились на засідання районної робочої групи. Членами районної робочої групи прийнято рішення про направлення листів до управління Держпраці у Вінницькій області з метою проведення перевірок з питань додержання законодавства про працю у вказаних роботодавців.

Також повідомляємо,  що з метою легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення районною робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Чечельницької райдержадміністрації здійснюються  рейди вивчення стану справ на підприємствах, організаціях та у фізичних осіб-підприємців.

З квітня 2016р. районною робочою групою проведено 16 рейдів, здійснено вивчення стану справ по 121 підприємстві,  організації, ФОП району з питань легалізації зайнятості населення, врезультаті яких виявлено 27 працівників, з якими не укладені трудові договори. Роботодавцям надано рекомендації оформити трудові відносини в тижневий термін. Роздано 97 пам’яток роботодавцям щодо розміру мінімальної заробітної плати та розмірів штрафів за порушення законодавства про працю згідно Постанови Кабінету Міністрів України №55 від 03.02.2016 р. «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року №509 «Про затвердження порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення».

123